Revalidatie na gewrichtsoperatie of sportblessure

Een speciaal programma (van minimaal 2 of meer weken) voor revalidatie na een gewrichtsoperatie (bijvoorbeeld heup of knie) of sportblessure

Dit programma staat onder controle van een revalidatiearts, wordt op maat samengesteld en vinden de behandelingen plaats door gekwalificeerde fysiotherapeuten. Ook krijgt u preventieve adviezen voor thuis mee.

Doel van dit programma

Doel is het verminderen van pijnklachten, stijfheid en functionele bewegingsbeperkingen, vergroten van spierkracht en uithoudingsvermogen, alsmede een betere houding aan te leren en het verbeteren van coördinatie of evenwicht.

Intensieve, multidisciplinaire aanpak

Bij revalidatie is intensieve dagelijkse fysiotherapie (o.a. oefeningen, massages en taping) en het gebruik van high end elektronische apparatuur (o.a. laser, ultrasound, TENS etc.) voor de stimulatie van een natuurlijke regeneratie van bot en/of spierweefsel essentieel.

Ook het gebruik van natuurlijke therapeutische middelen, zoals thermaal water voor hydrotherapie (o.a. oefentherapie in water of onderwatermassage) en mineraalrijke modder of paraffine voor thermotherapie (in de vorm van pakkingen) hebben een aantoonbare gunstige werking op het herstel.

In onze kuuroorden weet men door hun intensieve, multidisciplinaire aanpak, in combinatie met het systematisch monitoren van de progressie op basis van internationaal erkende meetmethoden, veelal uitstekende resultaten te bereiken. En niet alleen op de korte-, maar juist ook op de langere termijn.

Behandelprogramma op maat

Voorafgaand aan uw reis wordt eerst het revalidatieprogramma door de revalidatiearts geheel voor u op maat samengesteld o.b.v. het door u verstrekte medisch dossier. Hierna krijgt u van ons een prijsopgave.

NB De kuuroorden waar dit programma wordt gegeven, zijn officieel erkende revalidatiecentra met veel kennis en kunde en voldoen aan alle Europese wetgeving op dit gebied.

Het revalidatie programma komt in aanmerking voor vergoeding uit de basisverzekering. Informeer bij uw verzekeraar.

Voor meer informatie en/of advies over het revalidatie programma en onze bestemmingen:

038 084480      
info@gezondheidsvakanties.be

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.