Terme Dolenjske Toplice (Slovenië)

Terme Dolenjske Toplice is een midden in het hart van een lieflijk dorpje  gelegen kuuroord in de met uitgestrekte oerbossen en wijngaarden bedekte heuvels van zuid-west Slovenië. Een schitterende omgeving die rust, sereniteit en een nog ongedwongen sfeer en puurheid uitademt en daarmee dé ideale bestemming voor een vitaliserende en ontspannende gezondheidsvakantie. En als Fontana gast heeft u uiteraard onbeperkt gratis toegang tot de uitgebreide wellness faciliteiten.

Qua kuurprogramma’s heeft u op deze bestemming de keuze uit:

 • spier- en gewrichtsklachten
 • revalidatie na gewrichtsoperatie of sportblessure
 • anti-stress
 • yoga wellness
 • wandelen/fietsen & wellness

Meer informatie over deze programma’s treft u verder op deze pagina.

Reisinformatie

Per vliegtuig

U kan dagelijks vanaf Brussel (met Croatia Airlines of Brussel Airlines) of vanaf Schiphol (met Croatia Airlines of de KLM) in ca. 1,5 uur naar Zagreb (Kroatië) vliegen.

Op vliegveld Zagreb wordt u opgehaald door een chauffeur van het kuuroord en in ongeveer 1,5 uur naar Dolenjske Toplice vervoerd.

Per eigen vervoer

Dolenjske Toplice is goed per auto te bereiken. De afstand Brussel-Dolenjske Toplice bedraagt ca. 1260 km. Parkeren op het parkeerterrein van het kuuroord is gratis.

Een kuuroord met een bijzonder rijke spa traditie

Thermale bronnen

De hier ontspringende thermale bronnen staan al sinds de 13e eeuw bekend om hun weldadige- en ontspannende werking. Met een temperatuur van 36°C wordt het water in de medische kuurkliniek gebruikt voor therapeutische doeleinden. In het aparte wellness centrum hebben de thermale binnenbaden een temperatuur van 32°C en de buitenbaden 27°C.

Van kuuroord voor de Habsburgse aristrocatie naar modern en veelzijdig kuuroord

In 1658 bouwde de adelijke familie Auersperg hier het eerste kuurhotel. In de 19e eeuw, ten tijde van de Habsburgse dubbelmonarchie, groeide Dolenjske Toplice (toen nog ‘Töplitz in Krain’ geheten) uit tot één van de meest gerenommeerde kuuroorden in dit machtige rijk en werd het een populaire bestemming voor de toenmalige aristocratie.  

Tegenwoordig beschikt het over een groot, modern wellness centrum, een nieuw trendy designhotel (hotel Balnea) en heeft men in 2017 de medische kuurkliniek geheel gemoderniseerd.

Bijzonder is dat men de oorspronkelijke Habsburge stijl en sfeer tot op de dag van vandaag heeft weten te behouden en perfect geïntegreerd is met alle nieuwe voorzieningen. Zo bevinden zich onder de medische kuurkliniek nog de oorspronkelijke eind 18e eeuwse thermale baden (het Grotten Bad en het Prinsen Bad, beide 36°C  en vrij toegankelijk) en pal naast het nieuwe designhotel Balnea bevindt zich het sfeervolle 19e eeuwse hotel Kristal.

Locatie Dolenjske Toplice

Hotels en faciliteiten

Dit geheel uit hout en glas bestaande design hotel behoort tot de Europese top kuurhotels en ligt mooi geïntegreerd in de landelijke omgeving. Het heeft een grote, modern ingerichte lobby met lounge zitjes, liften en een pianobar met openhaard en buitenterras. Het deelt samen met het direct naastgelegen 19e eeuwse hotel Kristal het restaurant.

Op de bovenste verdieping beschikt dit hotel over een eigen sauna met relaxruimte en een wijds uitzicht op de prachtige omgeving.

De modern ingerichte kamers beschikken over een balkon, een badkamer met ligbad of douche en een haardroger, minibar, kluisje, airco, telefoon, tv en gratis wifi.

Middels een overdekte glazen passage aan de achterzijde, die dwars door het achterliggende park loopt, is dit hotel direct verbonden met het Balnea Wellness Center.

Daarnaast is het middels een onderaardse gang direct verbonden met de tegenover gelegen medische kuurkliniek.

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

Balnea Wellness Center is een modern en ruim opgezet wellness complex met een oppervlakte van 9200 m² en ligt in een park achter de beide hotels. Het is zowel bereikbaar via een verwarmde glazen passage, alsook wandelend door het park.

Het beschikt over meerdere thermale binnen- (32ºC) en buitenbaden (27ºC) met massagestralen, diverse soorten sauna’s (Finse sauna, Sanarium, stoomsauna, Japans zweetbad en een kruidensauna), jacuzzi’s, whirlpools, relax- en fitness ruimtes. Als Fontana gast heeft u onbeperkt toegang tot deze faciliteiten.

Ook zijn hier aparte afdelingen voor beauty en lichaamsbehandelingen. De lichaamsbehandelingen behorende bij het anti-stress-, wandel/fiets & wellness- en yoga wellness programma worden hier gegeven.

 
thermaal binnenbad Balnea Wellness Center in Dolenjske Toplice

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Op deze besteming is men van oudsher gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen aan de spieren en gewrichten. Men beschikt hier dan ook over een team van gekwalificeerde medische specialisten, fysiotherapeuten en verpleegkundigen. Tevens biedt men een 24-uurs noodarts service voor alle hotelgasten.

De kuurkliniek is ruim opgezet, modern (in 2017 geheel gerenoveerd) en heeft meerdere afdelingen voor o.a. fysio- en oefentherapie, hydrotherapie en elektrotherapie. Alle behandelingen voor de reuma-, rugklachten-, RSI- en revalidatie programma’s vinden hier plaats.

Op zondagen en nationale feestdagen worden er geen behandelingen in de kuurkliniek gegeven.

lasertherapie

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Voor spier- en gewrichtsklachten heeft u de keuze uit de volgende kuurprogramma’s:

 • Reuma programma (ontstekingsreuma, wekedelenreuma, slijtagereuma en osteoporose) ter vermindering van kenmerkende klachten als pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid. 
 • Rugprogramma ter vermindering van rugpijn en het soepeler en sterker maken van de rugspieren.
 • RSI programma (bij o.a. frozen shoulder,  muisarm, tennisarm, peesontsteking en slijmbeursontsteking) ter vermindering van klachten als pijn, stijfheid, tintelingen, zwellingen en vermoeidheid.

Deze programma’s staan onder controle van een revalidatiearts en beginnen met een medisch onderzoek. Op basis hiervan wordt voor u een behandelprogramma op maat samengesteld, waarbij tevens gekeken wordt naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Aan het eind volgt een afsluitend gesprek om uw progressie te meten.

U kuurt gedurende 5 dagen per week en krijgt dan dagelijks 3 individuele behandelingen. Behandelingen zijn o.a. individuele fysiotherapie, lichaamsmassages, hydrotherapie, fango- of parafine pakkingen en elektrotherapie. Alle behandelingen worden gegeven in de medische kuurkliniek.

Daarnaast heeft u als Fontana gast onbeperkt gratis toegang tot de wellness faciliteiten in het Balnea Wellness Center, zoals thermale baden, sauna’s, relaxruimtes en fitness.

Nieuw: programma voor vervolgrevalidatie na gewrichtsoperatie of een sportblessure

Voorafgaand aan uw reis wordt eerst een plan van aanpak door de revalidatiearts opgesteld op basis van het door u verstrekte medische dossier om u een prijsopgave te kunnen geven. Pas ter plaatse kan er een definitief behandelplan worden gemaakt op basis van het medisch aanvangsonderzoek door de arts.

Wij informeren u gaarne verder of dit revalidatieprogramma.

Dit anti-stress programma richt zich specifiek op vermindering van stress- en burn-out gerelateerde klachten.

U krijgt hiertoe dagelijks een combinatie van heerlijk ontspannende lichaamsbehandelingen en bewegingsactiviteiten ter verbetering van uw conditie voor een zo optimaal resultaat.

Daarnaast heeft u als Fontana gast onbeperkt gratis toegang tot de wellness faciliteiten, zoals thermale baden, sauna’s, relaxruimtes en fitness.

Dit programma omvat per week:

 • 6x Nordic Walking
 • 6x Yogalates
 • 2x massage (50 min)
 • 1x scrub met lichaamspakking (50 min)
 • 1x aromabad (20 min)
 • 2x voetreflexmassage (25 min)

 

Dit is het ideale programma voor liefhebbers van mooie wandelingen en/of fietsen in combinatie met heerlijk ontspannende wellness behandelingen.

Onder begeleiding van een sportinstructeur maakt u 3 keer een wandeling of een fietstocht van 3 uur door de prachtige omgeving van Dolenjske Toplice. Ter plaatse kan met de sportinstructeur afgesproken worden of u wilt wandelen of fietsen. Fietsen zijn ter plaatste te huur.

Naast de begeleide wandelingen/fietstochten krijgt u tevens :

 • 3x lichaamsmassage (45 min)
 • 3x relaxerend aromabad (20 min)
 • 2x voetreflexmassage (25 min)

Deze wellness behandelingen worden gegeven in Balnea Wellness Center. Daarnaast heeft u als Fontana gast ook onbeperkt gratis toegang tot faciliteiten als thermale baden, sauna’s, relaxruimtes en fitness.

Yoga is – naast een levenswijze – ook een zeer effectieve bewegingstherapie, die ontspant, stress vermindert, het lichaam soepel en fit houdt, de bloedcirculatie verbetert en energie geeft.

We hebben daarom een speciaal programma samengesteld, waarin yoga centraal staat en al het goede hiervan wordt gecombineerd met ademhalingsoefeningen en heerlijk ontspannende wellness behandelingen.

U krijgt in totaal:

 • 5x yoga (60 min)
 • 5x ademhalingsoefeningen (40 min)
 • 1x shiatsu massage (50 min)
 • 1x vino peeling + wrap (50 min)
 • 1x Aziatische massage met massage stempels (50 min)
 • 1x Tibetaanse klankschaal massage (60 min)
 • 1x detoxifiërende aromatherapie massage (45 min)

Alle behandelingen worden in Balnea Wellness Center gegeven. Daarnaast heeft u als Fontana gast ook onbeperkt gratis toegang tot de thermale baden, sauna’s, relaxruimtes en fitness.

Aanvullende programma's

Bij dit programma krijgt u:

 • 2x anti-cellulitis massage (40 min)
 • 3x anti-cellulitis CACI behandeling (30 min)

Prijs € 150

Dit programma kan u direct bij uw boeking doorgeven.

Laat u lekker verwennen met een extra beauty programma voor dames of heren, met keuze uit:

 • uitgebreide gezichtsbehandeling (60 min) plus manicure (40 min). Prijs € 71
 • uitgebreide gezichtsbehandeling (60 min) plus pedicure (60 min). Prijs € 80

Dit programma kan u direct bij uw boeking doorgeven.

Prijzenoverzicht

Aanbieding: bij reservering van het wandel & wellness programma voor 2 personen geldt er een korting van € 40 p.p.p.week

Extra korting voor leden van Bond Moyson, De Voorzorg of Socialistische Mutualiteit Brabant:
• € 50 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 500
• € 100 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1000
• € 150 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1500
• € 200 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 2000

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension. Vertrek dagelijks.

periode4 jan - 28 dec**
1 week2 weken3 weken
arrangement reuma€ 1140€ 1925€ 2699
arrangement rugprogramma€ 1140€ 1925€ 2699
arrangement rsi € 1140€ 1925€ 2699
verlenging reuma/rugklachten/rsi per dag€ 45€ 45€ 45
arrangement anti-stress€ 1185€ 1998-
arrangement wandel & wellness€ 1233€ 2107-
arrangement yoga wellness*€ 1258€ 2114-
verlengingsdag met volpension€ 82€ 82€ 82
toeslag 1-persoonskamer per nacht€ 12€ 12€ 12
toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik per nacht€ 26€ 26€ 26
toeslag suite per persoon per nacht€ 30€ 30€ 30
anti-cellulitis programma€ 150--
beauty programma met manicure€ 71--
beauty programma met pedicure€ 80--

* Alleen bij een reservering voor minimaal 2 personen. Bij 1 persoon is een toeslag van € 100 per week van toepassing.

** In de periode 1 april – 31 oktober is een toeslag van € 20 per persoon per week van toepassing.

Boek uw gezondheidsvakantie

Inbegrepen:

 • lijnvlucht van Brussel of Schiphol naar Zagreb vv
 • luchthavenbelastingen en taxen
 • transfer vliegveld Zagreb – hotel vv
 • verblijf in gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension
 • kuurprogramma, zoals beschreven
 • vrije toegang tot de thermale binnen- en buitenbaden
 • onbeperkt gratis toegang tot het saunalandschap
 • gebruik van een badjas
 • lokale belastingen

Niet inbegrepen:

 • eventuele vluchttoeslagen
 • bagagetoeslag Flying Blue leden bij KLM vlucht € 30
 • bagagetoeslag niet-Flying Blue leden bij KLM vlucht € 50
 • bagagetoeslag bij Croatia Airlines vlucht € 30
 • bagagetoeslag bij Adria Airways vlucht € 30
 • reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer)
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorwaarden Fontana

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kuurreis:

03 808 4480      
info@gezondheidsvakanties.be

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.