RSI kuurreizen

RSI

Voor wie?

Dit kuurprogramma is bedoeld voor mensen die last hebben van RSI (Repetitive Strain Injury). Bekende verschijningsvormen van deze aandoening zijn o.a. een muisarm, tennisarm, frozen shoulder, carpaal tunnelsyndroompeesontsteking en slijmbeursontsteking.

RSI is een typische beroepsziekte en een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders en/of nek, die het gevolg zijn van een herhaalde belasting van deze lichaamsdelen. Dit zorgt voor een continue spierspanning, waardoor er (chronische) klachten ontstaan. Klachten die geleidelijk ontstaan en zich kunnen verergeren tot chronische pijn, stijfheid en krachtverlies.

Doel van het programma

Dit programma richt zich specifiek op de vermindering van de deze aandoening kenmerkende klachten, zoals pijn, stijfheid, tintelingen, zwellingen, vermoeidheid en een koud of dood gevoel.

Behandelprogramma

Behandeling vindt plaats door middels van een combinatie van fysiotherapie (oefeningen in water en zaal), medische massages, hydrotherapie (o.a. onderwatermassages), thermotherapie (pakkingen) en bepaalde vormen van elektrotherapie.

NB Bepaalde onderdelen van het dit kuurprogramma komen in aanmerking voor vergoeding uit de basis- of aanvullende verzekering. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar.

Voor meer informatie en/of advies over het RSI programa en bestemmingen:

038 084480      
info@gezondheidsvakanties.be

RSI bestemmingen

 • Kerstreis Mariënbad (Tsjechië)

  Kerstreis Mariënbad (Tsjechië)

  Genieten, relaxen en kuren in het stijlvolle Tsjechische kuuroord Mariënbad gedurende de feestdagen met keuze uit een 15-, 10- of 6-daags reisarrangement.

 • groepsreizen Zwarte Zee kust (Roemenië)

  groepsreizen Zwarte Zee kust (Roemenië)

  Groepsreizen in het voor- en najaar voor reuma, rugklachten, rsi, ontspannende en vitaliserende thalassotherapie of anti-aging kuurprogramma’s

 • groepsreis Boedapest (Hongarije)

  groepsreis Boedapest (Hongarije)

  Een bijzondere 13-daagse zomer groepsreis: een gezondheidsvakantie (voor spier- en gewrichtsklachten of om lekker te ontspannen) en stedentrip ineen

 • Terme Dolenjske Toplice (Slovenië)

  Terme Dolenjske Toplice (Slovenië)

  Vitaliserende gezondheidsvakanties voor spier- en gewrichtsklachten, ontstressen, yoga & wellness of wandelen/fietsen & wellness

 • Health Spa Resort Boedapest (Hongarije)

  Health Spa Resort Boedapest (Hongarije)

  Individuele kuurreizen naar het Danubius Health Spa Resort Margitsziget in Boedapest voor een reuma-, rugklachten-, rsi- of anti-stress programma

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.