Health Spa Piestany (Slowakije)

Een topbestemming voor spier- en gewrichtsklachten

Het aan de rivier de Váh gelegen provinciestadje Piestany is het grootste en bekendste kuuroord van Slowakije en is van oudsher één van de topbestemmingen voor de behandeling van spier- en gewrichtsklachten. We bieden hier dan ook de volgende programma’s:

 • reuma (ontstekingsreuma, wekedelenreuma, slijtagereuma en osteoporose)
 • rugklachten (lage rugpijn)
 • arm-, schouder- en nekklachten (frozen shoulder, peesontsteking, slijmbeursontsteking etc.)

Thermal eiland

Midden in de Váh ligt het Thermal eiland dat middels 2 bruggen verbonden is met Piestany. Op dit eiland bevindt zich een uitgestrekt park met meerdere hotels, kuurklinieken, wandelpaden, zwembaden, tennisbanen, een golfbaan, joggingpaden en andere sportfaciliteiten, alsmede cafés en restaurants. Ook worden hier veel culturele activiteiten georganiseerd als concerten, voorstellingen en tentoonstellingen.

U heeft de keuze uit een verblijf in het 4* Health Spa Resort Esplanade, het 3* Spa Hotel Splendid of het 2* Spa Hotel Pro Patria.

Reisinformatie (dagelijks vertrek)

Per vliegtuig

U vliegt in 1,5 uur vanaf Brussels Airport met Brussels Airlines naar Wenen. U wordt door een vertegenwoordiger van het hotel op het vliegveld opgewacht en in ca. 2 uur naar Piestany vervoerd.

Per eigen vervoer

Piestany ligt ca. 1275 km van Brussel. Parkeren op het terrein van de hotels is tegen betaling.

Lokale natuurlijke middelen

Zwavelhoudende thermale bronnen

In Piestany ontspringen 10 thermale bronnen met water dat een hoge concentratie van diverse mineralen heeft (1500 mg per liter, waarvan 6 tot 10 mg zwavel). Dit water komt van ca. 2000 meter diepte aan de oppervlakte met een temperatuur van 67 tot 69°C.

Zwavel houdende modder

De uit een zijarm van de rivier de Váh gewonnen modder (bestaande uit o.a. rivierklei, sedimenten en zeldzame micro-organismen) behoort tot één van ’s werelds beste therapeutische modders. Het wordt eerst in speciale bassins gemengd met het zwavelhoudende thermaal water om hierin vervolgens gedurende een jaar te kunnen rijpen, alvorens het wordt toegepast bij de behandelingen.

Deze modder en het thermale water vormen tezamen de basis van de uitstekende balneologische behandelingen op deze bestemming.

Locatie Piestany

Hotels & faciliteiten

Health Spa Resort Esplanade is een modern hotelcomplex met 258 kamers en ligt midden op het Thermal eiland. Naast een lobby met receptie en liften, heeft het meerdere restaurants en cafés, een thermaal binnen- en buiten zwembad, fitness, uitgebreid saunalandschap (o.m. Finse sauna, infrarood sauna, stoombad, solarium en rustruimte) en een groot zonneterras met ligstoelen en parasols. Fontana gasten hebben onbeperkt toegang tot deze faciliteiten.

De (gerenoveerde) premium kamers beschikken over een badkamer met wc, douche en haardroger, tv, telefoon, gratis wifi, kluisje, minibar, airco en een balkon.

Kuurreizen voor reuma en andersoortige spier- en gewrichtsklachten naar het Slowaakse Piestany

Klik op afbeelding voor meer foto’s

In dit hotelcomplex bevindt zich tevens de imposante Balnea Health Spa. Deze kuurkliniek is begin 2014 volledig gerenoveerd en is sindsdien de modernste in Slowakije. Tevens bevindt zich hier het Emporium Wellness & Beauty Center waar verschillende soorten beauty behandelingen voor lichaam en gezicht worden gegeven.

thermaalbad Balnea Health Spa in Piestany

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Dit eenvoudige, doch comfortabele hotel (143 kamers) is middels een corridor direct verbonden met het Balnea Health Spa Center (in Spa Resort Esplanade). Zelf beschikt het hotel over een thermaal buiten- en binnenbad (beide 33°C). Fontana gastne hebben onbeperkt toegang tot deze baden, alsook toegang tot de Premier Fitness.

Naast een lobby met receptie en liften, heeft het meerdere restaurants, waaronder een restaurant met buitenterras en een café met buitenterras. Alle kamers beschikken over een badkamer met wc, ligbad en haardroger, tv, telefoon, gratis wifi, kluisje, minibar en een balkon. Kamers met airco zijn tegen meerprijs.

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Dit authentieke, uit 1916 stammende kuurhotel was destijds oorspronkelijk bedoeld voor de behandeling van gewonde soldaten in de eerste wereldoorlog. Het beschikt over een eigen kuurcentrum, sauna en een zonneterras. Fontana gasten hebben onbeperkt toegang tot de fitness van het nabij gelegen Napoleon Spa.

Naast een lobby met receptie, beschikt dit hotel over een knus restaurant, een café met buitenterras, een balneologisch museum en 119 kamers (waarvan 15 gerenoveerd). De gerenoveerde comfort kamers beschikken over een badkamer met wc en douche, tv, telefoon, gratis wifi, airco, kluisje en een koelkastje.

In het hart van dit waaiervormige hotel worden de balneologische behandelingen gegeven. Daaromheen bevinden zich paviljoens, hotelkamers, een café en 2 restaurants.

Spa Hotel Pro Patria

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Qua spier- en gewrichtsklachten heeft u de keuze uit:

 • Reuma programma (ontstekingsreuma, wekedelenreuma, slijtagereuma en osteoporose) ter vermindering van kenmerkende klachten als pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid 
 • Rugklachten programma* ter vermindering van rugpijn en het soepeler en sterker maken van de rugspieren
 • Arm-, nek- of schouderklachten programma* (o.a. frozen shoulder,  muisarm, tennisarm, peesontsteking en slijmbeursontsteking) ter vermindering van klachten als pijn, stijfheid, tintelingen, zwellingen en vermoeidheid.

Deze programma’s beginnen met een medisch onderzoek, waarbij ook gekeken wordt naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Op basis hiervan wordt een behandelprogramma op maat samengesteld.

Dit programma omvat max. 20 behandelingen per week en bestaat, afhankelijk van hetgeen de arts heeft voorgeschreven, uit o.m. modderpakkingen, manuele- en onderwater massages, fysiotherapie, onderwatertractie, hydrotherapie, elektrotherapie, inhalatietherapie, Kneipp behandelingen etc.

Daarnaast krijgt u per week 4 groepstherapieën, zoals aquagym, oefeningen in zaal of fitnesstraining. Aan het eind vindt een afsluitend onderzoek plaats en krijgt u een rapport mee.

Prijzenoverzicht

Prijzen per persoon o.b.v. volpension. Dagelijks vertrek.

Vroegboekkortingen t/m 27 februari 2019:

 • € 70 bij boeking Health Spa Resort Esplanade
 • € 50 bij boeking Spa Hotel Splendid
 • € 40 bij boeking Spa Hotel Pro Patria

Extra korting voor leden van Bond Moyson, De Voorzorg of Socialistische Mutualiteit Brabant:
• € 50 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 500
• € 100 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1000
• € 150 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1500
• € 200 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 2000

Prijzen Health Spa Resort Esplanade****

periode13 jan - 2 mrt
3 nov - 20 dec
3 mrt - 13 apr
29 sept - 2 nov
14 apr - 28 sept
reisduur1 week2 weken1 week2 weken1 week2 weken
gedeelde Premium 2-persoonskamer€ 1236€ 2132€ 1334€ 2328€ 1467€ 2594
toeslag 2-persoonskamer voor alleen gebruik€ 273€ 546€ 294€ 588€ 567€ 1134

Boek uw gezondheidsvakantie

Prijzen Spa Hotel Splendid***

periode13 jan - 2 mrt
3 nov - 20 dec
3 mrt - 13 apr
29 sept - 2 nov
14 apr - 28 sept
reisduur1 week2 weken1 week2 weken1 week2 weken
gedeelde Comfort 2-persoonskamer€ 984€ 1628€ 1026€ 1712€ 1096€ 1852
toeslag 2-persoonskamer voor alleen gebruik€ 196€ 392€ 210€ 420€ 378€ 756
Boek uw gezondheidsvakantie

Prijzen Spa Hotel Pro Patria**

periode6 jan - 27 apr
13 okt - 15 dec
28 apr - 12 okt
reisduur1 week2 weken1 week2 weken
gedeelde Comfort 2-persoons kamer€ 886€ 1432€ 949€ 1558
toeslag 2-persoonskamer voor alleen gebruik€ 84€ 168€ 84€ 168
Boek uw gezondheidsvakantie

Inbegrepen:

 • retourvlucht Schiphol of Brussels Airport – Wenen
 • gedeelde transfer (min. 2 personen) vliegveld – hotel vv
 • 7/14 nachten verblijf o.b.v. volpension
 • kuurprogramma
 • het gebruik van een badjas (alleen bij Esplanade en Splendid)

Niet inbegrepen:

 • bagagetoeslag Flying Blue leden bij KLM vlucht € 30,
 • bagagetoeslag niet-Flying Blue leden bij KLM vlucht € 50
 • toeslag transfer alleen reizenden
 • lokale taxen
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • boekingskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer)
 • uitgaven van persoonlijke aard

Reisvoorwaarden

Op deze reizen zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over kuren in Terme Olimia:

03 808 4480      
info@gezondheidsvakanties.be

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.