Healthness reizen

Het belang van een gezonde leefstijl

Een oud gezegde luidt: “voorkomen is beter dan genezen”. Een waarheid die actueler is dan ooit, gezien ons dagelijkse bestaan met al z’n verlokkingen, hectiek en toegenomen risico’s op welvaartsziekten (o.a. obesitas, hart-en vaatziekten, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker).

Stress, verkeerde eet- en drinkgewoontes, te weinig beweging en onvoldoende ontspanning zijn allemaal stuk voor stuk bekende risicofactoren waar we allemaal, in meer of mindere mate, mee te kampen hebben. Tegelijkertijd beseffen we steeds meer het belang van een gezonde leefstijl en wordt dit bovendien van alle kanten actief gepropageerd en gestimuleerd.

Doelgroep healthness reizen

Alhoewel we qua leefstijl uiteraard zelf het nodige kunnen doen, is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Goede voornemens laten we door allerlei omstandigheden keer op keer varen om vervolgens weer rap in onze oude, vertrouwde gewoontes te vervallen. We zijn immers te druk, hebben géén zin, het kost te veel moeite, krijgen onvoldoende steun van het thuisfront etc. En juist dan bieden onze healthness reizen uitkomst. Ze bieden een ‘reset’ van uw huidige leefstijl en daarmee een effectieve opstap naar een blijvende leefstijl verandering.

Echter, ook voor mensen met een verantwoorde leefstijl heeft een healthness reis meerwaarde, omdat deze dan letterlijk fungeert als een professionele onderhoudsbeurt.

Opzet van onze healthness reizen

U gaat actief aan de slag met uw gezondheid – en niet voor een paar dagen, maar voor minimaal een week – in een gespecialiseerd kuuroord. U krijgt daarbij intensieve begeleiding door deskundigen. En niet zomaar deskundigen, maar (afhankelijk van het programma) ‘no nonsense’ artsen, diëtisten, lifestyle coaches, therapeuten en sportinstructeurs met kennis van zaken, ervaring en de juiste kwalificaties.

Dit geeft de zekerheid dat u altijd op een verantwoorde wijze bezig bent met uw gezondheid. En als klap op de vuurpijl: uw dagelijkse inspanningen worden ook nog eens beloond met ontspannende wellness behandelingen.

De programma’s zijn zodanig opgezet dat ze een uitgebalanceerde mix van allerhande gezondheidsbevorderende activiteiten bevatten, waaronder dagelijks bewegingsactiviteiten en ontspannende behandelingen. Stuk voorstuk programmaonderdelen die hun nut en effectiviteit in de praktijk bewezen hebben.

Onderscheidende kuurprogramma’s

Onze healthness programma’s zijn niet alleen onderscheidend qua inhoud en persoonlijke begeleiding, maar ook door hun intensiteit. U krijgt namelijk dagelijks een serie van elkaar afwisselende behandelingen en activiteiten, waardoor u in relatief korte tijd een zo optimaal mogelijk resultaat zal behalen.

Voor meer informatie en/of advies over onze healthness programma’s en bestemmingen:

038 084480  
info@gezondheidsvakanties.be [/one_half_last]

Onze healthness kuurprogramma's

 • Afslankkuur

  Afslankkuur

  Professioneel en verantwoord afslanken onder begeleiding van een diëtist en een arts, zodat u tijdens uw kuurvakantie snel en effectief kilo’s verliest

 • Detox kuur

  Detox kuur

  Kuurreizen met de beste detox kuren om professioneel en verantwoord te detoxen onder begeleiding van een diëtist, arts en therapeuten

 • Health Booster

  Health Booster

  De Health Booster richt zich op conditie verbetering, soepeler maken van uw lichaam, weerstand verhoging en ontspanning

 • Anti-stress kuur

  Anti-stress kuur

  De anti-stress kuur is bedoeld om snel en effectief stress gerelateerde klachten te verminderen door een combinatie van ontspannende- en inspannende activiteiten

 • Thalasso Booster

  Thalasso Booster

  Een op thalassotherapie gebaseerd kuurprogramma om lekker bij te tanken. Het ontspant, geeft energie geeft en is tevens geschikt bij mildere vormen van spier- en gewrichtsklachten

 • Yoga & Wellness

  Yoga & Wellness

  Gezondheidsprogramma’s met yoga en waarbij u tevens ontspannende lichaamsbehandelingen en conditie verbeterende bewegingsactiviteiten krijgt

 • Wandelen en wellness

  Wandelen en wellness

  Dit programma combineert een actieve wandelvakantie in een schitterende omgeving met diverse heerlijke, ontspannende wellness behandelingen

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.