kuurreizen voor de behandeling van huidproblemen

Huidproblemen

Effect van natuurlijke middelen en klimaat op huidproblemen

Door hun klimaat met vele zonuren, alsook door de lokaal aanwezige natuurlijke therapeutische middelen (thermaal water, zoutwater en mineraalrijke modder) bieden meerdere van onze bestemmingen gunstige condities voor vermindering van klachten als gevolg van huidproblemen.

Dergelijke natuurlijke middelen hebben, zelfs als een kuuroord géén specifieke huidprogramma heeft, een aantoonbaar gunstig effect op huidaandoeningen als psoriasis, eczeem en dermatitis.

Een voorbeeld hiervan zijn onze bestemmingen aan de Roemeense Zwarte Zee. Naast een aangenaam klimaat, wordt hier standaard modder uit het zoutwater meer van Techirghiol bij behandelingen gebruikt.

Deze modder is zwavelhoudend en heeft een hoog zoutgehalte (90 gram per liter). Het wordt dan ook veelvuldig toegepast bij huidproblemen middels pakkingen, baden en massages, evenals het zoute water uit dit meer (vergelijkbaar met de Dode Zee) zelf.

Een ander voorbeeld is onze Montenegrijnse bestemming Igalo aan de Adriatische Zee. Ook hier kent men vele zonuren (gunstig voor heliotherapie), maakt men gebruik van zeezouten en mineralrijk water, ontspanningsoefeningen (ter verlaging van stress dat van invloed is op het ontstaan van bijvoorbeeld een psoriasis aanval) en elektrotherapie ter bestrijding van pijnklachten. Ook kan men hier een speciaal dieet voorschrijven dat goed voor de darmflora, lever- en nierfunctie is.

Kuuroorden met specifieke huidprogramma’s

Uiteraard hebben we ook kuuroorden die specifiek op huidproblemen gerichte programma’s bieden. Dit zijn bijvoorbeeld onze Turkse bestemming Pam Thermal Hotel en Capa Spa Resort in Macedonië. Hier krijgt u dagelijks meerdere behandelingen voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Voor meer informatie en/of advies over kuren met huidproblemen en onze bestemmingen:

038 084480      
info@gezondheidsvakanties.be

 

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.