Groepsreizen Eforie Nord (Roemenië)

Roemenië behoort onmiskenbaar tot één van de mooiste landen van Europa met een nog grotendeels ongerepte natuur, oerbossen, de indrukwekkende Karpaten, het mysterieuze Transsylvanië, de unieke flora en fauna van de Donau Delta en kilometerslange fijnzand stranden aan de Zwarte Zee kust.

Kuren aan de Zwarte Zee

Fontana organiseert jaarlijks in het voor- en najaar groepsreizen (met ervaren Nederlandstalige begeleiding) naar het aan de Zwarte Zee gelegen Eforie Nord. Dit is niet alleen gedurende de zomermaanden een populaire badplaats met mooie brede zandstranden en veel zonuren, maar ook een bekend kuuroord. In het voor- en najaar is het klimaat hier zeer aangenaam en daarom de ideale periode om te kuren. U heeft de keuze uit de volgende kuurprogramma’s:

 • spier- en gewrichtsklachten (reuma, rugpijn en rsi)
 • thalasso booster (ontspannende thalassotherapie)
 • anti-aging (preventie en vermindering van ouderdomsklachten) 

In Eforie Nord kan u kiezen uit een tweetal hotels (Mirage MedSpa Hotel en hotel Europa). Beide hotels beschikken over moderne kuurklinieken waar men jarenlange kennis, ervaring en kuurtraditie combineert met de modernste kuur- en wellness faciliteiten.

De kuurprogramma’s in Roemenië, in het bijzonder die voor reuma en overige spier- en gewrichtsklachten, behoren zonder meer tot de absolute top! Roemenië kent een lange, hoogwaardige kuurtraditie door z’n vele thermale bronnen, zoutgrotten en de beroemde, therapeutisch sterk werkende modder uit het zoutwater meer van Techirghiol. Bovendien beschikt men er over goede, ervaren kuurartsen en fysiotherapeuten.

Therapeutische modder uit het meer van Techirghiol

De modder uit het zoutwater meer van Techirghiol (op slecht enkele kilometers afstand van onze kuurhotels in Eforie Nord) is door de World Federation of Hydrotherapy en Climatotherapy uitgeroepen tot de beste therapeutische modder ter wereldNaast een hoog zoutgehalte, bevat het vele mineralen, organische materie, enzymen en vitamines C, B1, B2 en B12.

Deze modder, evenals het zoute water zelf, wordt dan ook veelvuldig toegepast bij de behandeling van o.a. spier- en gewrichtsklachten en huidaandoeningen.

Vertrekdata en reisinformatie

Corona maatregelen

Reizen naar Roemenië worden op dit moment afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Locatie Eforie Nord

De hotels en de kuurprogramma's

Hotel Mirage

Hotel Mirage is een 3* kuurhotel in Eforie Nord. Het hotel ligt op ca. 100 meter van het strand en beschikt over een mooi onderhouden tuin, lobby met een 24-uurs receptie, dagbar, liften, restaurant en een hypermoderne medische spa- en kuurkliniek. Video impressie van hotel Mirage:

Hotel Mirage heeft 4 verdiepingen met 75 comfortabel ingerichte kamers. De kamers beschikken over airconditioning, centrale verwarming, badkamer met wc en douche, haardroger, telefoon, tv, minibar en een balkon met zitje. In het hele hotel is gratis draadloos internet beschikbaar.

kuren in Mirage MedSpa Hotel in Efori Nord in Roemenië

Fotogalerij hotel Mirage: klik op de afbeelding voor meer foto’s

Mirage MedSpa

De grote, interne medische spa en kuurkliniek (2700 m2) is hypermodern, voorzien van de allernieuwste apparatuur en strekt zich uit over 3 verdiepingen. De hoofdarts heeft een jarenlange ervaring met Fontana gasten, hetgeen een extra pluspunt is.

Er zijn 40 individuele behandelcabines voor massages, modderpakkingen, baden, elektro- en fysiotherapie. De kliniek beschikt tevens over een groot (verwarmd) zeewater bassin met o.m. air jet massagestralen, jacuzzi en speciale drijfbedden (waarop u relaxed in het zoute water kan dobberen). In dit bassin wordt ook aquagym gegeven onder leiding van een therapeut. Daarnaast zijn er diverse sauna’s en een ijsfontein. Het dakterras van de kliniek is een zonneterras, dat voorzien is van echt gras. Als Fontana gast kunt u onbeperkt gratis gebruik maken van deze wellness voorzieningen.

De kuurkliniek gebruikt bij de behandelingen een combinatie van moderne medische- en fysiotherapeutische kennis en technieken en traditionele natuurlijke therapeutische producten, zoals

mineraalrijke modder uit het zoutwater meer van Techirghiol, zeewater, therapeutisch zout, zonlicht, geneeskrachtige planten en de beroemde Roemeense Gerovital H3 producten (Aslan). Naast de traditionele balneologische- en thalassotherapie kunt u hier ook anti-aging Aslan kuurprogramma’s volgen.

MIrage MedSpa kuurkliniek in Efori Nord Roemenië

Fotogalerij Mirage MedSpa: klik op de afbeelding voor meer foto’s

Kuurprogramma’s Mirage MedSpa

Alle programma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek. Op basis hiervan wordt een behandelplan op maat samengesteld. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek om uw progressie te bespreken.

Men combineert hier moderne behandelmethoden en -technieken met traditionele balneo- en thalassotherapie, waarbij lokaal aanwezige natuurlijke middelen worden gebruikt, zoals modder uit het meer van Techirghiol, zeewater, algen en kruiden.

Kuurbehandelingen zijn o.a. fysiotherapie (in zaal of in het zeewater bassin), pakkingen en modderbaden, medische massages, douche- en onderwatermassages, kruidenbaden en diverse vormen van elektrotherapie.

Programma’s voor spier- en gewrichtsklachten:

 • Reuma  voor ontstekings-, wekedelen- en slijtagereuma
 • Rugklachten – voor aspecifieke rugklachten
 • RSI – voor o.a. muis- en tennisarm en frozen shoulder

De kuurprogramma’s voor reuma, rugklachten en RSI kennen een standaard en een light variant. De standaard variant omvat 4 behandelingen per dag gedurende 5 of 6 dagen per week. De light variant omvat 3 behandelingen per dag gedurende 5 of 6 dagen per week.

Thalasso booster

Dit programma is gebaseerd op thalassotherapie en is het ideale programma om heerlijk te ontspannen en weer nieuwe energie op te doen. Ook is het geschikt bij mildere vormen van spier- en gewrichtsklachten.

Bij thalasotherapie wordt gebruik gemaakt van al het goede van de zee, zoals zeewater, algen, modder, zouten, mineralen en het zeeklimaat zelf. Behandelingen zijn o.m. baden met algen of essentiële oliën, manuele- en onderwatermassage, Vichy douche massage, verschillende pakkingen etc.

U kunt kiezen uit een standaard kuurvariant met 4 behandelingen per dag of de light variant met 3 behandelingen per dag. Beide kuurvarianten worden op 5 dagen per week gegeven.

 Anti-aging

Met keuze uit een anti-aging standaard programma of een anti-aging light programma. De standaard variant bestaat uit 3 kuurbehandelingen per dag en de light variant uit 2 kuurbehandelingen per dag. Deze behandelingen kunnen specifiek gericht worden op vermindering van spier- en gewrichtsklachten of puur ter ontspanning dienen. Bij beide varianten krijgt u tevens dagelijks een Gerovital injectie.

Gerovital verbetert de bloedcirculatie, stimuleert de celdeling, verbetert de conditie en bevordert het geheugen- en het concentratievermogen. Het helpt tevens bij slaapproblemen, instabiele bloeddruk, metabolische en endocrine aandoeningen, alsmede bij milde vormen van depressie.

Deze programma’s beginnen met een medisch onderzoek, dat een ECG en een bloed- en urine onderzoek omvat. Vervolgens krijgt u bij een 2-weekse kuur, gedurende 12 dagen, dagelijks een Gerovital injectie. Bij een 3-weekse kuur is dit gedurende 15 dagen. Het anti-aging programma kan alleen worden gevolgd voor een periode van minimaal 2 weken.

Aanvullende programma’s

Optioneel kunt u kiezen voor de volgende aanvullende programma’s:

Aslan therapie met alleen dagelijks een Gerovital injectie.

Het anti-cellulitis programma is een speciaal op de behandeling van cellulitis gericht programma en bevat de volgende behandelingen: 6x onderwatermassage, 3x anti-cellulitis algen bad, 1x peeling met zeezout, 3x anti-cellulitis massage (25 min.) en 3x algenpakking.

Beauty programma’s:

 • Beauty programma A omvat 3 behandelingen/sessies van elk 50 minuten. De sessies bestaan o.m. uit een huidanalyse, intensieve reiniging, peeling, microdermabrasie, thermotherapie, behandelingen voor het verbeteren van de conditie van de huid, massage, serum en een masker.
 • Beauty programma B Dit is een nieuw en uniek concept voor facials op basis van hyperbarische zuurstof in combinatie met een infrarood soft laser en omvat 3 behandelingen/sessies, te weten: 1 sessie van 80 minuten (met microdermabrasie, hyperbarische zuurstof, multipolaire radiofreqentie en zuurstofmasker met soft laser) en 2 van elk 50 minuten (met hyperbarische zuurstof en gezichtsmassage en multipolaire radiofrequentie en gezichtsmassage).

Hotel Europa

Hotel Europa is een 4* kuurhotel in Eforie Nord en ligt op ongeveer 100 m van het eigen privé strand met ligstoelen en parasols (alleen geopend in de periode van ca. 15 juni tot 15 september).

Dit hotel beschikt over een grote, mooi onderhouden tuin met een buiten zwembad, lobby met een 24-uurs receptie, diverse bars, liften, restaurant en een grote, interne medische spa- en kuurkliniek (Ana Aslan Health Spa) waar uitstekende kuurprogramma’s worden verzorgd.

Het hotel telt 11 verdiepingen met comfortabel ingerichte kamers. Alle kamers hebben zeezicht en beschikken over airconditioning, centrale verwarming, badkamer met wc, bad of douche, haardroger, telefoon, tv, gratis wifi, minibar en een balkon met zitjes.

kuren in Hotel Europa, Eforie Nord, Roemenië

Fotogalerij hotel Europa: klik op de afbeelding voor meer foto’s

Ana Aslan Health Spa

Deze uitgebreide, moderne interne spa en kuurkliniek is stijlvol ingericht, voorzien van moderne apparatuur en bevindt zich aan de zeezijde van het hotel. De kuurkliniek beschikt over meerdere behandelcabines voor massages, modderpakkingen, baden, elektro- en fysiotherapie, alsmede over een groot bassin met verwarmd, mineraalrijk zoutwater (uit het meer van Techirghiol), jacuzzi, sauna en fitness ruimte.

Bij de behandelingen wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van moderne medische- en fysiotherapeutische kennis en technieken en natuurlijke therapeutische producten, zoals de beroemde modder uit het nabij gelegen zoutwater meer van Techirghiol, zoutwater, therapeutisch zout, zonlicht, geneeskrachtige planten en de beroemde Roemeense Gerovital H3 producten (Aslan). Naast traditionele balneo- en thalasso kuurprogramma’s kunt u hier ook de beroemde anti-aging kuur van Prof. Dr. Ana Aslan volgen.

reuma kuren, thalasso kuren en Aslan therapie in hotel Europa aan de Roemeense Zwarte Zee kust

Fotogalerij Ana Aslan Health Spa: klik op de afbeelding voor meer foto’s

Kuurprogramma’s

Bij de behandelingen maakt men niet alleen gebruik van moderne methoden en technieken, maar ook van traditionele balneo- en thalassotherapie met lokaal aanwezige natuurlijke therapeutische middelen, zoals modder en zoutwater uit het meer van Techirghiol, algen en kruiden.

Alle kuurprogramma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek. Op basis hiervan wordt een behandelplan op maat samengesteld. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek om uw progressie te bespreken.

Behandelingen zijn o.a. fysiotherapie(actieve of passieve oefeningen in zaal of in het speciale zoutwater bassin), pakkingen, modderbaden, medische-, douche-, en onderwatermassages, kruidenbaden en diverse vormen van elektrotherapie.

Programma’s voor spier- en gewrichtsklachten:

 • Reuma  voor ontstekings-, wekedelen- en slijtagereuma
 • Rugklachten – voor aspecifieke rugklachten
 • RSI – voor o.a. muis- en tennisarm en frozen shoulder

De kuurprogramma’s voor reuma, rugklachten en RSI kennen een standaard en een light variant.

Thalasso Booster

Dit programma is gebaseerd op thalassotherapie en is het ideale programma om heerlijk te ontspannen en weer nieuwe energie op te doen. Bovendien is het geschikt bij mildere vormen van spier- en gewrichtsklachten.

Bij thalassotherapie wordt gebruik gemaakt van al het goede van de zee, zoals zeewater, algen, modder, zouten, mineralen en het zeeklimaat zelf. Behandelingen zijn o.m. baden met algen of essentiële oliën, manuele- en onderwatermassage, Vichy douche massage, verschillende pakkingen etc.

U kunt kiezen uit een standaard kuurvariant met 4 behandelingen per dag of een light variant met 3 behandelingen per dag. Beide kuurvarianten worden op 5 dagen per week gegeven.

Energie Booster

Een nieuw programma voor mensen met stress- en burn-out gerelateerde klachten.

Dit programma omvat geen medisch aanvangsonderzoek. Wel dient u bij aanvang eerst een formulier met vragen over uw gezondheid in te vullen en wordt uw bloeddruk gemeten. Per week krijgt u vervolgens:

 • 6x massage (25 min) waaronder anti-stress-, rug- of gezichtsmassage
 • 6x hydrotherapie (20 min) waaronder douchemassage, onderwatermassage, kruidenbad etc.
 • 6x individuele sessies aquagym of fitness (25 min)
Anti-aging

Met keuze uit een anti-aging standaard programma of een anti-aging light programma. De standaard variant bestaat uit 3 kuurbehandelingen per dag en de light variant uit 2 kuurbehandelingen per dag. Deze behandelingen kunnen specifiek gericht worden op vermindering van spier- en gewrichtsklachten of puur ter ontspanning dienen. Bij beide varianten krijgt u tevens dagelijks een Gerovital injectie.

Gerovital verbetert de bloedcirculatie, stimuleert de celdeling, verbetert de conditie en bevordert het geheugen- en het concentratievermogen. Het helpt tevens bij slaapproblemen, instabiele bloeddruk, metabolische en endocrine aandoeningen, alsmede bij milde vormen van depressie.

Deze programma’s beginnen met een medisch onderzoek, dat een ECG en een bloedonderzoek omvat. Vervolgens krijgt u bij een 2-weekse kuur, gedurende 12 dagen, dagelijks een Gerovital injectie. Bij een 3-weekse kuur is dit gedurende 18 dagen. Het anti-aging programma kan alleen worden gevolgd voor een periode van minimaal 2 weken.

Aanvullende programma’s

Aslan therapie met alleen dagelijks een Gerovital inhectie.

Beauty programma’s:

 • Beauty Gerovital voor gezicht met 3 of 6 behandelsessies van elk 50 min. De sessies bestaan uit: huidanalyse, intensieve reiniging, peeling, thermotherapie, massage, behandelingen voor het verbeteren van de conditie van de huid, etc.
 • Beauty Plantavorel voor lichaam met 3 of 6 behandelsessies van elk 50 min. De sessies bestaan uit: scrubs, massages en pakkingen

Fontana begeleiding

Gedurende deze groepsreizen is er ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding voor advies en ondersteuning aanwezig.

De hostess haalt u van de luchthaven op, voorziet u van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staat u gedurende het verblijf met raad en daad bij en helpt -indien nodig- met vertalen.

Excursies

Tijdens uw verblijf worden diverse schitterende excursies georganiseerd, zoals een Zwarte Zee kust tour, een middagtocht langs de Zwarte Zee kust, een dagtocht (met bus en boot) naar de Donau Delta (UNESCO Werelderfgoedlijst) met zijn bijzondere flora en fauna, dagtocht door het platteland van Dobrogea met bezoek aan een tweetal kloosters of een barbecue met typische Roemeense gerechten in een dorpje bij een boerenfamilie.

De excursies zijn facultatief. Het doorgaan is afhankelijk van het weer en het minimum aantal deelnemers.

Prijzenoverzicht

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Inbegrepen in de reissom:

 • retourvlucht naar Boekarest
 • luchthavenbelastingen en taxen
 • groepstransfer vliegveld – hotel vv
 • verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension
 • toegang tot het overdekte (zeewater) bassin en buitenbad (indien aanwezig)
 • gebruik van de fitness ruimte en diverse sauna’s
 • gebruik van parasols en ligstoelen aan het zwembad en privé strand (indien aanwezig)

Niet inbegrepen in de reissom:

 • reserveringskosten € 25 per factuur (bij vliegreis) of € 35 (bij reis met eigen vervoer)
 • bagagetoeslag voor KLM Flying Blue leden € 30
 • bagagetoeslag niet-Flying Blue leden € 50
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

NB er kunnen vlucht- of individuele transfertoeslagen van toepassing zijn.

 

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing. Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over kuren aan de Roemeense Zwarte Zee kust:

03 808 4480      
info@gezondheidsvakanties.be

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.