Alhambra Thalasso Hotel (Tunesië)

Individuele kuurreizen naar Yasmine Hammamet

Tunesië kent mede door de Franse invloed een hoogwaardige thalasso kuurtraditie. Een traditie waarbij gebruik wordt gemaakt van alle weldaden van de zee als zeewater, mineraalrijke modder, algen e.d.

De beste periodes om te kuren zijn vanaf medio februari tot medio juni en vanaf medio september tot eind november.

U verblijf en kuurt in Alhambra Thalasso hotel. Een aangenaam, sfeervol kuurhotel dat gelegen is in de badplaats Yasmine Hammamet.

NB In het voor- en najaar organiseren we tevens groepsreizen naar deze bestemming met ervaren Nederlandstalige begeleiding te plaatse.

Meer over onze groepsreizen naar Tunesië

Reisinformatie

U vliegt in ca. 3 uur met Tunis Air van Brussels Airport of Schiphol (Amsterdam) naar Tunis.

U wordt vervolgens opgehaald van het vliegveld door een vertegenwoordiger van hotel Alhambra en in ca. 1 uur naar het kuuroord gebracht.

Voor Tunesië hebben gasten met de Nederlandse- of Belgische nationaliteit géén visum nodig. Wel is een geldig paspoort of identiteitskaart vereist.

Corona maatregelen

Reizen naar Tunesië worden op dit moment afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer over Yasmine Hammamet

Yasmine Hammamet is een moderne badplaats, 8 km ten zuiden van het oude stadje Hammamet en dankt z’n naam aan de heerlijk geurende jasmijn die hier overal bloeit. Het heeft een 4 km lang fijnzand strand met veel 4* en 5* hotels, winkels, restaurants, terrasjes, brede boulevards en een jachthaven.

Met de taxi bent u in ca. 10 minuten in Hammamet waar u heerlijk kan slenteren door de oude, ommuurde en aan de zee gelegen medina met z’n smalle straatjes, winkeltjes, souks en terrasjes.

Locatie Yasmine Hammamet

Hotel Alhambra & thalasso kuurkliniek

Hotel Alhambra (onderdeel van Warwick Hotels) ligt aan de meest zuidelijke punt van Yasmine Hammamet, 200 meter van het eigen strand. Dit sfeervolle 4-sterren hotel is gebouwd in Andalusisch-Moorse stijl. Het heeft een schitterende ruime lobby, lounge bar, een Moors cafe, 1 buffet restaurant, 2 a la carte restaurants en een bar aan het privé strand (alleen in de zomermaanden geopend).

Het hotel heeft 3 verdiepingen, 2 liften, 184 comfortabel ingerichte kamers (36 m²) met bad met douche, wc, haardroger, airco, minibar, satelliet-tv, gratis draadloos internet, telefoon, kluisje en een balkon met zitjes. Tegen een toeslag kunt u kiezen voor een junior suite (80 m²). Het hotel beschikt over een mooi zoetwater buitenbad (12m x 24m) en een verwarmd binnenbad met sauna. Bovendien heeft de interne thalasso kliniek een eigen bassin met verwarmd zeewater en massagestralen.

thalasso kuren in Tunesië

Fotogalerij hotel Alhambra: klik op foto voor meer afbeeldingen

De interne thalasso kuurkliniek, opgezet door Franse specialisten, heeft een oppervlakte van 4500 m² en is modern en stijlvol ingericht.

De kuurkliniek heeft meer dan 30 behandelcabines waar verschillende soorten massages (o.m. manuele-, onderwater- en douche massages), baden en pakkingen (algen en modder) worden gegeven, een bassin met verwarmd zeewater en massagestralen, sauna, hammam, ontspanningsruimte, fitnessruimte, beauty afdeling en een kapper.

De kuurkliniek is 7 dagen per week geopend.

thalasso kliniek hotel Alhambra in Tunesië

Fotogalerij Thalasso kliniek: klik op foto voor meer afbeeldingen

Kuurprogramma's

Thalasso therapie heeft een positieve invloed op spier- en gewrichtsklachten als reuma en rugklachten en werkt bovendien vitaliserende en ontspannend.

Dit programma begint met een medisch onderzoek op basis waarvan een behandelplan wordt samengesteld, dat bestaat uit 4 individuele behandelingen per dag.

Voorbeelden van individuele behandelingen zijn manuele massages, onderwater massages, douche massages, algen- en modder pakkingen , fysiotherapie etc.

Thalassotherapie werkt uitermate ontspannend en is tegelijkertijd kracht gevend. Om die reden hebben we het Vitality Wellness programma ontwikkelt dat niet alleen geschikt is als u gewoon lekker wilt ontspannen en uw batterijen wilt opladen, maar ook bij stress gerelateerde klachten.

Dit programma begint met een medisch onderzoek op basis waarvan een behandelpan wordt samengesteld, dat 4 individuele behandelingen per dag omvat.

Voorbeelden van dergelijke individuele behandelingen zijn manuele massages, onderwater massages, douche massages, algenpakkingen, voetreflex etc.

Speciaal voor Fontana gasten hebben wij 2 aantrekkelijk geprijsde beauty pakketten samengesteld, die u kunt combineren met uw thalasso behandelingen. Deze pakketten kunt u direct bij uw boeking opgeven.

Pakket A:

 • volledige gezichtsbehandeling (50 minuten)
 • manicure
 • pedicure

Pakket B:

 • volledige gezichtsbehandeling (50 minuten)
 • hammam & scrub
 • gezichtsmassage (20 minuten)

 

Prijzenoverzicht

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Prijzen 20201 apr - 31 mei
1 okt - 31 okt
1 jun - 30 juni
1 sep - 30 sep
8-dgse reis incl. 4 kuurdagen€ 983€ 1048
8-dgse reis incl. 6 kuurdagen€ 1117€ 1182
15-dgse reis incl 4 kuurdagen€ 1244€ 1374
15-dgse reis incl. 6 kuurdagen€ 1378€ 1509
15-dgse reis incl. 9 kuurdagen€ 1568€ 1699
15-dgse reis incl. 12 kuurdagen€ 1784€ 1914
toeslag 1-persoonskamer per week--
toeslag per suite per week€ 385€ 385
beauty pakket A € 78€ 78
beauty pakket B€ 68€ 68

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension. Vertrek v.a. Brussel op elke dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Vertrek v.a. Schiphol op elke maandag en vrijdag.

Géén toeslag 1-persoonskamer behalve tussen 16 juli en 14 september!

Extra korting voor leden van Bond Moyson, De Voorzorg of Socialistische Mutualiteit Brabant:
• € 50 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 500
• € 100 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1000
• € 150 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1500
• € 200 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 2000

Boek deze kuurreis

Géén toeslag 1-persoonskamer behalve tussen 16 juli en 14 september! 

Boek deze kuurreis

Inbegrepen in de reissom:

 • retour lijnvlucht vanaf Brussel of Schiphol naar Tunis
 • luchthavenbelasting en taxen
 • de transfer vliegveld Tunis – hotel vv (bij minimaal 2 samenreizende gasten)
 • verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension
 • het medische onderzoek bij begin van de kuur
 • 4 individuele behandelingen per kuurdag
 • het gebruik van badjas
 • vrije toegang tot het zoetwater buiten- en binnen zwembad
 • vrije toegang tot het zeewater bassin op de kuurdagen

Niet inbegrepen in de reissom:

 • transfer toeslag alleenreizende gasten € 60
 • reserveringskosten per factuur € 25 (bij vliegreis) of € 35 (bij reis met eigen vervoer)
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • toeslag kerstgala diner € 35 p.p. (verplicht)
 • toeslag oud & nieuw gala diner € 60 p.p. (verplicht)
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Er geldt bij vertrek uit Tunesië een verplicht ter plekke te betalen heffing van ca. € 14 p.p.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kuurreis:

03 808 4480      
info@gezondheidsvakanties.be

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.