Terme Dolenjske Toplice (Slovenië)

Met z’n ligging in het hart van een lieflijk dorpje en omgeven door met bossen en wijngaarden bedekte heuvels, is Terme Dolenjske Toplice dé uitgelezen plek voor wie ontspanning zoekt en de hectiek van alledag even wilt vergeten. Gewoon lekker onbekommerd bezig zijn met jezelf en genieten in een omgeving die nog sereniteit en puurheid uitstraalt en die uitnodigt om al wandelend of fietsend te verkennen. Maar Dolenjske Toplice biedt meer dan dat; het is ook een aanrader voor mensen met spier- en gewrichtsklachten. Van oudsher de grote expertise van dit bijzonder aangename kuuroord.

Traditie, stijlvol & modern

Al ten tijde van de Habsburgse dubbelmonarchie was Dolenjske Toplice (toen ‘Töplitz in Krain’ geheten) een gerenommeerde kuuroord. Bijzonder is dat men de oorspronkelijke stijl, sfeer en faciliteiten uit die tijd goed heeft weten te behouden en naadloos geïntegreerd heeft met moderne voorzieningen. Zo bevinden zich onder de kuurkliniek nog de originele, eind 18e eeuwse thermale baden (het Grotten Bad en het Prinsen Bad, beide 36°C en vrij toegankelijk).

Dolenjske’s thermale bronnen

Deze bronnen ontspringen vanaf een diepte van ca. 1000 m en hebben een oppervlaktetemperatuur van 36°C. Dit water is  ‘acratothermisch’, hetgeen betekent dat het laag gemineraliseerd is (niet meer dan 1000 mg/l) en bevat vooral calcium, magnesium en waterstofcarbonaat. Z’n samenstelling en temperatuur zorgen voor een ontspannende werking en is effectief bij de behandeling van o.a. ontstekings- en degeneratieve reuma en post-operatieve gewrichtsrevalidatie. In de kuurkliniek gebruikt men het voor hydrotherapie (o.a. onderwatermassage en galvanische baden) en fysiotherapeutische oefeningen in water. Daarnaast bevatten de binnen- en buitenbaden in het wellness centrum eveneens dit weldadige thermaalwater.

Reisinformatie

Per vliegtuig

U kan dagelijks vanaf Brussel (met Croatia Airlines of Brussel Airlines) of vanaf Schiphol (met Croatia Airlines of de KLM) in ca. 1,5 uur naar Zagreb (Kroatië) vliegen.

Op vliegveld Zagreb wordt u opgehaald door een chauffeur van het kuuroord en in ongeveer 1,5 uur naar Dolenjske Toplice vervoerd.

Met eigen vervoer

Dolenjske Toplice is goed per auto te bereiken. De afstand Brussel-Dolenjske Toplice bedraagt ca. 1260 km. Parkeren op het parkeerterrein van het kuuroord is gratis.

Corona maatregelen

Reizen naar Slovenië worden op dit moment afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hotels en faciliteiten

Dit geheel uit hout en glas bestaande design hotel behoort tot de Europese top kuurhotels en ligt mooi geïntegreerd in de landelijke omgeving. Het heeft een grote, modern ingerichte lobby met lounge zitjes, liften en een pianobar met openhaard en buitenterras. Het deelt samen met het direct naastgelegen 19e eeuwse hotel Kristal het restaurant.

Op de bovenste verdieping beschikt dit hotel over een eigen sauna met relaxruimte en een wijds uitzicht op de prachtige omgeving.

De modern ingerichte kamers beschikken over een balkon, een badkamer met ligbad of douche en een haardroger, minibar, kluisje, airco, telefoon, tv en gratis wifi.

Middels een overdekte glazen passage aan de achterzijde, die dwars door het achterliggende park loopt, is dit hotel direct verbonden met het Balnea Wellness Center.

Daarnaast is het middels een onderaardse gang direct verbonden met de tegenover gelegen medische kuurkliniek.

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

Balnea Wellness Center is een modern en ruim opgezet wellness complex met een oppervlakte van 9200 m² en ligt in een park achter de beide hotels. Het is zowel bereikbaar via een verwarmde glazen passage, alsook wandelend door het park.

Het beschikt over meerdere thermale binnen- (32ºC) en buitenbaden (27ºC) met massagestralen, diverse soorten sauna’s (Finse sauna, Sanarium, stoomsauna, Japans zweetbad en een kruidensauna), jacuzzi’s, whirlpools, relax- en fitness ruimtes. Als Fontana gast heeft u onbeperkt toegang tot deze faciliteiten.

Ook zijn hier aparte afdelingen voor beauty en lichaamsbehandelingen. De lichaamsbehandelingen behorende bij het anti-stress-, wandel/fiets & wellness- en yoga wellness programma worden hier gegeven.

 
thermaal binnenbad Balnea Wellness Center in Dolenjske Toplice

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Op deze besteming is men van oudsher gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen aan de spieren en gewrichten. Men beschikt hier dan ook over een team van gekwalificeerde medische specialisten, fysiotherapeuten en verpleegkundigen. Tevens biedt men een 24-uurs noodarts service voor alle hotelgasten.

De kuurkliniek is ruim opgezet, modern (in 2017 geheel gerenoveerd) en heeft meerdere afdelingen voor o.a. fysio- en oefentherapie, hydrotherapie en elektrotherapie. Alle behandelingen voor de reuma-, rugklachten-, RSI- en revalidatie programma’s vinden hier plaats.

Op zondagen en nationale feestdagen worden er geen behandelingen in de kuurkliniek gegeven.

lasertherapie

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Onder de noemer Spieren & Gewrichten kunt op deze bestemming kiezen uit programma’s voor:
• reumatische aandoeningen (o.a. artrose, reumatoïde artritis, Bechterew, fibromyalgie en osteoporose)
rugklachten* (aspecifieke lage rugpijn)
arm-, schouder- en nekklachten* (o.a. frozen shoulder, muisarm, tennisarm, peesontsteking en slijmbeursontsteking)
vervolgrevalidatie** (na gewrichtsoperatie of sportblessure)

Deze programma’s staan onder controle van een revalidatiearts en beginnen met een medisch onderzoek. Op basis hiervan wordt voor u een behandelprogramma op maat samengesteld, waarbij tevens gekeken wordt naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. De focus van de behandelingen ligt op vermindering van pijnklachten, stijfheid, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid. Aan het eind volgt een afsluitend gesprek om uw progressie te meten.

Gedurende 5 dagen per week krijgt u dagelijks 3 individuele behandelingen (ca. 20 min elk, elektrotherapie uitgezonderd) die – afhankelijk van wat de arts voorschrijft – bestaan uit een combinatie van fysiotherapie, massages, thermotherapie, hydrotherapie en elektrotherapie (TENS, laser, ultrasound etc.).

Daarnaast heeft u als Fontana gast onbeperkt gratis toegang tot de wellness faciliteiten in het Balnea Wellness Center met z’n thermale binnen- en buitenbaden, sauna’s, relaxruimtes en fitness.

Uitgebreidere & intensievere vervolgrevalidatie (optioneel)

Het is ook mogelijk om een uitgebreider en intensiever revalidatieprogramma te volgen op deze bestemming. Voorafgaand de reis wordt dan eerst een plan van aanpak door de revalidatiearts opgesteld op basis van het door u verstrekte medische dossier om een prijsopgave te kunnen geven. Pas ter plaatse kan er een definitief behandelplan worden gemaakt op basis van het medisch aanvangsonderzoek door de revalidatiearts. Informeer voor mogelijkheden en prijzen.

Hét programma om lekker te ontspannen en weer nieuwe energie op te doen. Met per week:

 • 1x consult bij de diëtist voor voedingsadvies
 • 3x nordic walking (60 min elk)
 • 3x pilates (40 min elk)
 • 6x ademhalingsoefeningen (40 min elk)
 • 1x shiatsu massage (50 min)
 • 1x peeling met druivenpitten (20 min)
 • 1x klassieke massage (45 min),
 • 1x aromatherapie massage (40 min)
 • 1x voetreflexmassage (30 min)

Als Fontana gast heeft u tevens onbeperkt gratis toegang tot wellness faciliteiten als thermale baden, sauna’s, relaxruimtes en fitness.

 

Dit is het ideale programma voor liefhebbers van mooie wandel- en/of fietstochten en lekker ontspannende wellness behandelingen.

Onder begeleiding van een sportinstructeur maakt u 3 keer een wandeling of een fietstocht van 3 uur door de prachtige omgeving van Dolenjske Toplice. Ter plaatse kan met de sportinstructeur afgesproken worden of u wilt wandelen of fietsen. Fietsen zijn ter plaatste te huur (€ 25 per dag).

Naast de begeleide wandelingen/fietstochten krijgt u tevens :

 • 3x lichaamsmassage (45 min)
 • 3x relaxerend aromabad (20 min)
 • 2x voetreflexmassage (30 min)

Deze wellness behandelingen worden gegeven in Balnea Wellness Center. Daarnaast heeft u als Fontana gast ook onbeperkt gratis toegang tot faciliteiten als thermale baden, sauna’s, relaxruimtes en fitness.

Aanvullende programma's

Bij dit programma krijgt u:

 • 2x anti-cellulitis massage (40 min)
 • 3x anti-cellulitis CACI behandeling (30 min)

Prijs € 150

Dit programma kan u direct bij uw boeking doorgeven.

Laat u lekker verwennen met een extra beauty programma voor dames of heren, met keuze uit:

 • uitgebreide gezichtsbehandeling (60 min) plus manicure (40 min). Prijs € 79
 • uitgebreide gezichtsbehandeling (60 min) plus pedicure (60 min). Prijs € 85

Dit programma kan u direct bij uw boeking doorgeven.

Prijzenoverzicht

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Prijzen 20206 jan - 27 dec**
1 week2 weken3 weken
arrangement reuma€ 1145€ 1935€ 2714
arrangement rugprogramma€ 1145€ 1935€ 2714
arrangement rsi € 1145€ 1935€ 2714
verlenging reuma/rugklachten/rsi kuur per dag€ 45€ 45€ 45
arrangement energy booster€ 1198€ 2024-
arrangement wandel & wellness€ 1238€ 2117-
verlengingsdag met volpension€ 82€ 82€ 82
toeslag 1-persoonskamer per nacht€ 12€ 12€ 12
toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik per nacht€ 26€ 26€ 26
toeslag suite per persoon per nacht€ 30€ 30€ 30
anti-cellulitis programma€ 150--
beauty programma met manicure€ 79--
beauty programma met pedicure€ 85--

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension. Vertrek dagelijks.

** In de periode 1 april – 31 oktober is een toeslag van € 20 per persoon per week van toepassing.

Aanbieding: bij reservering van het wandel & wellness programma voor 2 personen geldt er een korting van € 40 p.p.p.week

Extra korting voor leden van Bond Moyson, De Voorzorg of Socialistische Mutualiteit Brabant:
• € 50 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 500
• € 100 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1000
• € 150 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1500
• € 200 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 2000

Boek uw gezondheidsvakantie

Inbegrepen:

 • lijnvlucht van Brussel of Schiphol naar Zagreb vv
 • luchthavenbelastingen en taxen
 • transfer vliegveld Zagreb – hotel vv
 • verblijf in gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. volpension
 • kuurprogramma, zoals beschreven
 • vrije toegang tot de thermale binnen- en buitenbaden
 • onbeperkt gratis toegang tot het saunalandschap
 • gebruik van een badjas
 • lokale belastingen

Niet inbegrepen:

 • eventuele vluchttoeslagen
 • bagagetoeslag Flying Blue leden bij KLM vlucht € 30
 • bagagetoeslag niet-Flying Blue leden bij KLM vlucht € 50
 • bagagetoeslag bij Croatia Airlines vlucht € 30
 • bagagetoeslag bij Adria Airways vlucht € 30
 • reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer)
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorwaarden Fontana

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kuurreis:

03 808 4480      
info@gezondheidsvakanties.be

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.