Terme Smarjeske Toplice (Slovenië)

Topprogramma’s voor afslanken, detoxen, gezondheidsboost en ontstressen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Terme Smarjeske Toplice is één van de beste Europese bestemmingen voor als u uw gezondheid een extra boost wilt geven. Of het nu gaat om verantwoord en effectief overtollige kilo’s kwijt te raken of om echt professioneel te detoxen, om uw natuurlijke weerstand te versterken of om los te komen van de dagelijkse stress en zo uw batterijen weer op te laden, dit is dé bestemming. Waarom? Omdat dit kuuroord hét Sloveense gezondheids- en kenniscentrum op het gebied van leefstijl en preventie is. Dit, in combinatie met een intensieve, jarenlange samenwerking maken dat onze gezondheidsprogramma’s hier de beste prijs/kwaliteitverhouding bieden, evenals uitstekende resultaten.

Idyllisch & ongerept

Met z’n ligging in het dal van de Krka rivier en omgeven door de met bossen en wijngaarden bedekte heuvels van Zuid-Oost Slovenië biedt dit kuuroord een rustieke omgeving waar het goed toeven is, u tot rust kan komen en waar u zich volledig kan focussen op het bereiken van uw gezondheidsdoel.

Botanisch park met thermale bronnen

Terme Smarjeske Toplice grens direct aan een botanisch park waar ook thermale  bronnen (32°C) ontspringen die z’n binnen- en buitenbaden voorzien van weldadig thermo-mineraal water (met o.a. calcium, magnesium en waterstofcarbonaat).

Reisinformatie

Per vliegtuig

U kan dagelijks vanaf Brussels Airport (met Croatia Airlines of Brussel Airlines) of vanaf Schiphol (met Croatia Airlines of de KLM) in ca. 1,5 uur naar Zagreb (Kroatië) vliegen.

Op vliegveld Zagreb wordt u opgehaald door een chauffeur van het kuuroord en in ongeveer een uur naar Šmarješke Toplice vervoerd.

Per eigen vervoer

Šmarješke Toplice is goed per auto te bereiken. De afstand Brussel-Šmarješke Toplice bedraagt ca. 1270 km. Parkeren op het parkeerterrein van het kuuroord is gratis.

Corona maatregelen

Reizen naar Slovenië worden op dit moment afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hotels en overige faciliteiten

Hotel Smarjeta ligt mooi in de omliggende natuur ingepast. Vanuit het hotel loopt u zo de bossen in. Het hotel heeft 147 kamers, 3 liften, een ruime lounge met bar en buitenterras en een restaurant met een speciaal dieetgedeelte voor gasten die een afslank- en/of detox kuur volgen.

De comfortabele kamers zijn smaakvol ingericht en hebben een bad of douche, wc, haardroger, radio, satelliet-tv, gratis draadloos internet, minibar, kluisje en telefoon met direct-kiessysteem. Er zijn enkele kamers die over een balkon beschikken. Indien gewenst, kunt u kiezen voor een grotere, luxueuzere kamer (junior suite van 40m²) met een slaap- en zitgedeelte.

Terme Smarjeske Toplice in Slovenië

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Het nieuwe Hotel Vitarium (4* superior) heeft 72 kamers, 2 liften en deelt met Hotel Smarjeta de ruime lounge met bar en buitenterras en het restaurant met het speciale dieetgedeelte voor gasten die een afslank- en/of detox kuur volgen.

De kamers hebben een bad of douche, wc, haardroger, radio, satelliet-tv, gratis draadloos internet, minibar, kluisje, telefoon met direct-kiessysteem en airconditioning. Enkele kamers beschikken over een balkon. Indien gewenst, kunt u kiezen voor een grotere, luxueuzere kamer (junior suite van 40m²) met een slaap- en zitgedeelte.

Kuren in Terme Smarjeske Toplice in Slovenië

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Kuurgasten die een dieet volgen voor hun detox-, afslank of Gezondheidsweek programma nuttigen hun dieetmaaltijden in het geheel nieuwe (op 13 december 2013 geopende) dieet restaurant.

Dit dieet restaurant draagt de naam Fontana als eerbetoon aan de jarenlange, succesvolle samenwerking tussen Fontana en Smarjeske Toplice. Het beschikt tevens over een gezellige open haard met zitjes en een bank, een kleine bibliotheek (o.m. met Nederlandse boeken), een buiten terras en een schitterend uitzicht op de omgeving.

Fontana dieet restaurant van Terme Smarjeske Toplice

Klik op afbeelding voor meer foto’s

De interne Vitarium Spa & Clinique is een modern en luxe wellness- en gezondheidscentrum, dat op elke dag van de week geopend is.

Het beschikt over thermale binnen- en buitenbaden, een uitgebreid saunalandschap met Finse, klassieke en Romeinse sauna’s, een Turks stoombad, whirlpool, dompelbaden, relaxruimtes en fitness, alsook diverse sfeervol ingerichte behandelcabines.

Alle behandelingen behorende bij de detox programma’s, afslank programma’s en de health booster worden hier gegeven.

Vitarium Spa & Clinique Terme Smarjeske Toplice

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Dit kuuroord beschikt over een moderne medische kuurkliniek met een team van medische specialisten, verpleegkundigen en fysiotherapeuten.

Deze kliniek heeft een uitstekende reputatie op het gebied van cardiovasculaire- en orthopedische diagnostiek, behandeling van cardiovasculaire aandoeningen, behandeling van spier- en gewrichtsklachten en op het gebied van revalidatie en gezondheidspreventie.

Hier vinden de medisch aanvangsonderzoeken behorende bij de detox- en afslank programma’s plaats, evenals het preventieve onderzoek behorende bij de Cardio Health Check (zie aanvullende programma’s). Daarnaast worden hier ook de behandelingen gegeven behorende bij het aanvullende balneotherapie programma voor spier- en gewrichtsklachten

Kuren in Terme Smarjeske Toplice

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Detoxen in Smarjeske Toplice biedt de zekerheid dat dit op verantwoorde en professionele wijze plaatsvindt. Omdat detoxen een groot effect op lichaam en geest kan hebben, staat dit op deze bestemming daarom onder controle van een arts en wordt u begeleid door een diëtiste en gekwalificeerde therapeuten.

Medisch aanvangsonderzoek en bodymass-meting

Voordat u begint met detoxen krijgt u eerst een medisch onderzoek, waaronder een bloedonderzoek en een inspanningstest (ergometrie). De resultaten van het bloedonderzoek zijn binnen 24 uur bekend en worden door de arts beoordeeld. In geval van afwijkende bloedwaarden wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Tevens krijgt u voor aanvang een bodymass-meting (waarbij het vetpercentage, spiermassa, vocht etc. wordt gemeten) en een consult bij de diëtiste.

Detoxdieet op maat

Afhankelijk van uw lichamelijke gesteldheid en persoonlijke wensen, gaat de diëtist in samenspraak met de arts een detox dieet op maat voor u samenstellen. Dit kan een zogenoemde sapvasten dieet zijn, een combinatie van sappen en vast voedsel of geheel vast voedsel. Alle detox maaltijden zijn vegetarisch en gebaseerd op biologisch geteelde groenten en fruit.

Ter voorkoming van spierafbraak (spieratrofie) krijgt u, indien nodig, wei aangeboden, een dierlijk eiwit. Dit is standaard inbegrepen in de prijs. Voor diegene voor wie wei niet geschikt is (bijvoorbeeld bij een lactose intolerantie of veganistische leefwijze), is er ook een plantaardig alternatief in de vorm van eiwit uit hennep. Hennep is echter aanzienlijk duurder dan wei, waardoor er een toeslag geldt van € 5 per dag, indien u opteert voor hennep als aanvullende proteïne bron. Dit dient ter plaatse betaald te worden.

Donat water

Bij aanvang van de detox programma’s krijgt u ‘s avonds 1 liter warm Donat mineraalwater te drinken om het reinigingsproces van de darmen te stimuleren. Dit mineraalwater heeft een hoog magnesium gehalte van meer dan 1 gram per liter, dat dankzij de opgeloste vorm van het magnesium makkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Het heeft een laxerende werking en helpt tevens bij het verminderen van stress, hoofdpijn, spierkrampen etc. 

Bovendien krijgt u dagelijks op uw kamer 1 fles normaal mineraal water (1/2 l) en 1 fles Donat water (1/2 l) per persoon. Tijdens uw verblijf worden in het Fontana dieet restaurant en in Vitarium Spa & Clinique de gehele dag gratis diverse soorten kruidenthee en water aangeboden.

Bewegingsactiviteiten en lichaamsbehandelingen

Naast het detox dieet, volgt u een dagelijks programma met meerdere detoxifiërende behandelingen, bestaande uit een combinatie van bewegingsactiviteiten en lichaamsbehandelingen.

Detox programmavarianten

Op deze bestemming heeft u de keuze uit een drietal detox varianten:

 1. detox intensief, de meest intensieve kuurvariant qua sporten en lichaamsbehandelingen
 2. detox vitaal voor als u het accent wil leggen op sporten en minder op lichaamsbehandelingen
 3. detox light voor als u het accent wilt leggen op lichaamsbehandelingen en minder op sporten

NB Alle drie de detox programma’s zijn ook boekbaar in een variant voor repeaters, die minimaal 2x per jaar op deze bestemming komen detoxen.

Detox intensief programma

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8 daags gepersonaliseerd dieet
 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, triglyceriden)
 • 2x body mass-meting
 • 2x consult bij de diëtiste
 • 5x aquagym*
 • 5x cardio-cross training
 • 5x pilates
 • 5x nordic walking
 • 4x klassieke lichaamsmassages (45 min)
 • 1x lymfdrainage massage (40 min)
 • 1x aromatherapie massage (50 min)
 • 2x borstelmassage (15 min)
 • 2x Niagara detoxbaden met Epsom zout (20 min)
 • 3x fango leverpakking

Detox intensief repeater programma

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8 daags gepersonaliseerd dieet
 • 2x body mass-meting
 • 2x consult bij de diëtiste
 • 6x aquagym*
 • 6x cardio-cross training
 • 6x pilates
 • 6x nordic walking
 • 4x klassieke lichaamsmassages (45 min)
 • 1x lymfdrainage massage (40 min)
 • 1x aromatherapie massage (50 min)
 • 2x borstelmassage (15 min)
 • 2x Niagara detoxbaden met Epsom zout (20 min)
 • 3x fango leverpakking

Verlengingsdag detox intensief of intensief repeater

Per verlengingsdag krijgt u:

 • gepersonaliseerd dieet
 • alle 4 de sportactiviteiten
 • 1x klassieke massage (45 min)
 • detoxbad of fango leverpakking (afwisselend per verlengingsdag)

Detox vitaal programma

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8 daags gepersonaliseerd dieet
 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, triglyceriden)
 • 2x body mass-meting
 • 2 xconsult bij de diëtiste
 • 5x nordic walking
 • 5x aquagym*
 • 5x cardio-cross training
 • 5x pilates
 • 3x fango leverpakking
 • 1x klassieke lichaamsmassage (45 min)
 • 1x borstelmassage (20 min)
 • 1x detox lichaamspakking (60 min)

Detox vitaal repeater programma

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8 daags gepersonaliseerd dieet
 • 2x body mass-meting
 • 2x consult bij de diëtiste
 • 6x nordic walking
 • 6x aquagym*
 • 6x cardio-cross training
 • 6x pilates
 • 3x fango leverpakking
 • 1x klassieke lichaamsmassage (45 min)
 • 1x borstelmassage (20 min)
 • 1x detox lichaamspakking (60 min)

Verlengingsdag detox vitaal of vitaal repeater

Per verlengingsdag krijgt u:

 • gepersonaliseerd dieet
 • alle 4 de sportactiviteiten

Detox light programma

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8 daags gepersonaliseerd dieet
 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, triglyceriden)
 • 2x body mass-meting
 • 2x consult bij de diëtiste
 • 5x aquagym*
 • 5x cardio-cross training
 • 4x klassieke lichaamsmassages (45 min)
 • 1x lymfdrainage massage (40 min)
 • 1x aromatherapie massage (50 min)
 • 2x borstelmassage (20 min)
 • 2x detoxbad met Epsom zout (20 min)
 • 3x fango leverpakking

Detox light repeater programma

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8 daags gepersonaliseerd dieet
 • 2x body mass-meting
 • 2x consult bij de diëtiste
 • 6x aquagym*
 • 6x cardio-cross training
 • 4x klassieke lichaamsmassages (45 min)
 • 1x lymfdrainage massage (40 min)
 • 1x aromatherapie massage (50 min)
 • 2x borstelmassage (20 min)
 • 2x detoxbad met Epsom zout (20 min)
 • 3x fango leverpakking

Verlengingsdag detox light of light repeater

Per verlengingsdag  krijgt u:

 • gepersonaliseerd dieet
 • alle 2 de sportactiviteiten
 • 1 x detoxbad met Epsom zout (20 min)

* ECG en aqua gym worden gratis aangeboden

Gezondheidsvoordelen van detoxen

Na het detoxen zult u zich letterlijk fitter, gezonder en weer vol energie voelen. Gezondheidsvoordelen van detoxen zijn onder meer een lagere bloedruk- en cholesterol gehalte, positief effect op diabetes type 2, positief effect op reumatische klachten (in het bijzonder bij ontstekingsreuma als reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew, jicht en artritis psoriatica), betere doorbloeding, vermindering van chronische vermoeidheid, minder last van allergieën, positief effect op huid en haar en het draagt bij bij het aanleren van een bewustere en gezondere leefstijl

Combineren van detoxen en afslanken

Een gunstig bijkomend effect van de detoxen is dat u ook (tijdelijk) gewicht verliest. Om dit echter blijvend te houden, zult u na deze kuur meer moeten bewegen en verkeerde eetgewoontes aanpassen. Dit kunt u ook op professionele wijze begeleid doen door uw detox programma aansluitend te verlengen met een afslankprogramma. U heeft dan maximaal profijt van allebei de kuren.

Aanvullende programma’s

Combineer uw detox programma met:

 • cardiovasculaire check-up
 • anti-cellulitis programma
 • beauty programma voor body & face
 • losse beauty behandelingen

 Video detoxen en afslanken in Smarjeske Toplice

Afslanken in Smarjeske Toplice vindt op een verantwoorde en professionele wijze plaats. Daarom doet u dit onder toezicht van een arts en wordt u begeleid door een diëtiste en gekwalificeerde therapeuten.

Medisch aanvangsonderzoek en bodymass-meting

Voordat u begint met het afslankprogramma krijgt u eerst een medisch onderzoek en een inspanningsonderzoek (ergometrietest). Tevens krijgt u een bodymass-meting (waarbij uw percentage vet, spiermassa, vocht etc. wordt gemeten) en een consult bij de diëtiste.

Afslankdieet op maat

De diëtiste stelt een op u persoonlijk afgestemd laag calorisch dieet samen (800 – 1400 calorieën per dag), dat gebaseerd is op biologische producten. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met voorkeuren en mogelijke voedselallergieën. Dagelijks krijgt u drie hoofdmaaltijden, alsook twee verantwoorde tussendoortjes.

Tijdens uw verblijf worden in het Fontana dieetrestaurant en in de Vitarium Spa & Clinique de gehele dag gratis diverse soorten kruidenthee en water aangeboden. Tevens krijgt u dagelijks op uw kamer 2 flessen mineraal water (in totaal 1 l) per persoon.

Bewegingsactiviteiten en lichaamsbehandelingen

Naast een dieet, krijgt u tevens een uitgebalanceerd dagelijks programma dat bestaat uit diverse bewegingsactiviteiten en ontspannende lichaamsbehandelingen.

Afslank programma varianten

U heeft de keuze uit een drietal afslank programmavarianten:

Afslank intensief, de meest intensieve kuurvariant qua sporten en lichaamsbehandelingen
Afslank vitaal voor als u het accent wil leggen op sporten en minder op lichaamsbehandelingen
Afslank light voor als u het accent wilt leggen op lichaamsbehandelingen en minder op sporten

NB Alle afslankprogramma’s zijn ook boekbaar in een variant voor repeaters, die minimaal 2x per jaar op deze bestemming komen afslanken.

Afslank intensief

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8 daags gepersonaliseerd dieet
 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • 2x body mass-meting 
 • 2x consult bij de diëtiste
 • 5x aquagym*
 • 5x cardio-cross training
 • 5x pilates
 • 5x nordic walking 
 • 3x medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, 40 min)
 • 4x klassieke lichaamsmassages (45 min)
 • 1x lymfdrainage massage (40 min)
 • 1x aromatherapie massage (50 min)
 • 1x lichaamspakking met scrub (60 min)
 • 1x lichaamspakking zonder scrub (40 min)
 • 2x Niagara baden met Epsom zout (20 min)

Afslank intensief repeater

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8 daags gepersonaliseerd dieet
 • 2x body mass-meting 
 • 2x consult bij de diëtiste
 • 6x aquagym*
 • 6x cardio-cross training
 • 6x pilates
 • 6x nordic walking
 • 3x medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, 40 min.)
 • 4x klassieke lichaamsmassages (45 min)
 • 1x lymfdrainage massage (40 min)
 • 1x aromatherapie massage (50 min)
 • 1x lichaamspakking met scrub (60 min)
 • 1x lichaamspakking zonder scrub (40 min)
 • 2x Niagara baden met Epsom zout (20 min)

Verlengingsdag afslank intensief of intensief repeater

Per verlengingsdag krijgt u:

 • gepersonaliseerd dieet
 • alle 4 de sportactiviteiten
 • 1 x massage (45 min.)
 • medisat of lichaamspakking zonder scrub (afwisselend per verlengingsdag)

Afslank vitaal programma

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8 daags gepersonaliseerd dieet
 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • 2x body mass-meting 
 • 2x consult bij de diëtiste
 • 5x aquagym*
 • 5x cardio-cross training
 • 5x pilates
 • 5x nordic walking
 • 3x medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, 40 min)
 • 1x lymfedrainage massage (40 min.)
 • 1x klassieke lichaamsmassage (45 min)
 • 1 x slimfit behandeling (scrub, pakking, massage 70 min)

Afslank vitaal repeater programma

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8-daags gepersonaliseerd dieet
 • 2x body mass-meting 
 • 2x consult bij de diëtiste
 • 6x aquagym*
 • 6x cardio-cross training
 • 6x pilates
 • 6x nordic walking
 • 3x medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, 40 min.)
 • 1x lymfedrainage massage (40 min.)
 • 1x klassieke lichaamsmassage (45 min.)
 • 1x slimfit behandeling (scrub, pakking, massage 70 min.)

Verlengingsdag afslank vitaal/vitaal repeater

Per verlengingsdag krijgt u:

 • gepersonaliseerd dieet
 • alle 4 de sportactiviteiten

Afslank light programma

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8 daags gepersonaliseerd dieet
 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • 2x body mass-meting 
 • 2x consult bij de diëtiste
 • 5x aquagym*
 • 5x cardio-cross training
 • 5x pilates
 • 4x klassieke lichaamsmassages (45 min)
 • 1x lymfdrainage massage (40 min)
 • 1x aromatherapie massage (50 min)
 • 1x lichaamspakking met scrub (60 min)
 • 1x lichaamspakking zonder scrub (40 min)
 • 2x Niagara baden met Epsom zout (20 min)

Afslank light repeater programma

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8-daags gepersonaliseerd dieet
 • 2x body mass-meting 
 • 2x consult bij de diëtiste
 • 6x aquagym*
 • 6x cardio-cross training
 • 6x pilates
 • 4x klassieke lichaamsmassages (45 min)
 • 1x lymfdrainage massage (40 min)
 • 1x aromatherapie massage (50 min)
 • 1x lichaamspakking met scrub (60 min)
 • 1x lichaamspakking zonder scrub (40 min)
 • 2x Niagara baden met Epsom zout (20 min)

Verlengingsdag afslank light of light repeater

Per verlengingsdag krijgt u:

 • gepersonaliseerd dieet
 • 1 x aqua gym*
 • 1 x cardio-cross
 • 1 x massage (45 min)

Aan het einde van uw programma zult u niet alleen kilo’s lichter zijn en over een betere conditie beschikken, maar zich ook fitter en gezonder voelen. Een geweldige stimulans om ook thuis uw gewicht op peil te blijven houden en te kiezen voor een gezonde(re) leefstijl.

Detoxen voorafgaand aan het afslankprogramma

Veel van onze gasten volgen voorafgaand aan hun afslankprogramma eerst een detox programma. Hierdoor bereiken ze een maximaal resultaat: zowel een extra boost van de lichaamseigen detoxificatie processen en daarmee van de algehele gezondheid, alsook extra kilo’s blijvend kwijt. Een dergelijke combinatie is mogelijk vanaf een 14-daagse reis.

Aanvullende programma’s

Combineer uw afslank programma met een:

 • cardiovasculaire check-up
 • anti-cellulitis programma
 • beauty programma voor body & face
 • losse beauty behandelingen

 Video detoxen en afslanken in Smarjeske Toplice

De Health Booster is een speciaal samengesteld gezondheidsprogramma. Uw lichamelijk en geestelijk welzijn krijgt letterlijk een fikse boost.

Het richt zich op conditie verbetering en vermindering van stress gerelateerde klachten. De focus ligt op preventie en leefstijl aanpassing door expliciet aandacht te besteden aan de essentiële relatie tussen voeding, beweging en gezondheid. Het resultaat is dat u zich weer fitter, vitaler en meer ontspannen zult voelen.

Body-mass meting & dieet op maat

Bij aanvang krijgt u eerst een bodymass-meting (waarbij uw percentage vet, spiermassa, vocht etc. wordt gemeten) en een consult met de diëtiste. Deze stelt op basis van het gewenste gezondheidsdoel een biologisch dieet op maat samen.

Tijdens uw verblijf worden in het Fontana dieetrestaurant en in de Vitarium Spa & Clinique de gehele dag gratis diverse soorten kruidenthee en water aangeboden. Tevens krijgt u dagelijks op uw kamer 1 liter water per persoon.

Health Booster programmaopzet

Bij een 8-daagse reis omvat dit programma:

 • 8 daags gepersonaliseerd dieet
 • 2x consult bij de diëtiste
 • 2x body mass-onderzoek
 • 6x nordic walking
 • 6x pilates
 • 6x ademhalingsoefeningen (45 min)
 • 3x klassieke lichaamsmassage (45 min)
 • 1x borstelmassage (15 min)
 • 1x lichaamspakking met scrub (50 min)
 • 1x Niagara bad met Epsom zout (20 min)

Per verlengingsdag krijgt u:

 • gepersonaliseerd dieet
 • alle sportactiviteiten en ademhalingsoefeningen
 • 1x klassieke massage (20 min)

Tijdens uw verblijf worden in het Fontana dieetrestaurant en in de Vitarium Spa & Clinique de gehele dag gratis diverse soorten kruidenthee en water aangeboden. Tevens krijgt u dagelijks op uw kamer 1 liter water per persoon.

Aanvullende programma’s

Combineer uw Health Booster programma met:

 • cardiovasculaire check-up
 • anti-cellulitis programma
 • beauty programma voor body & face
 • losse beauty behandelingen

De Power Booster richt zich specifiek op het kweken van extra spiermassa en het verminderen van vetmassa. Het is bedoeld voor mensen die niet hoeven af te slanken en al beschikken over een goede conditie, maar die net dat stukje extra willen bereiken.

Medisch aanvangsonderzoek & dieet op maat

Bij aanvang krijgt u eerst een medisch onderzoek en een bodymass-meting (waarbij het percentage vet, spiermassa, vocht etc. wordt gemeten), alsook een consult bij de diëtiste. Deze stelt op basis hiervan – en rekening houdend met uw persoonlijke wensen – een biologisch dieet op maat samen.

Tijdens uw verblijf worden in het Fontana dieetrestaurant en in de Vitarium Spa & Clinique de gehele dag gratis diverse soorten kruidenthee en water aangeboden. Tevens krijgt u dagelijks op uw kamer 1 liter water per persoon.

Programmaopzet

Dit programma omvat bij een 8-daagse reis:

 • 8 daags gepersonaliseerd dieet
 • medisch onderzoek (incl. ECG*) bij aanvang van de kuur
 • ergometrie test (inspanningsonderzoek)
 • 2x body mass-meting 
 • 2x consult met diëtiste
 • 5x pilates
 • 3x nordic walking
 • 5x aquagym*
 • 2x medisat (speciale ligfiets met infraroodlampen, 40 min)
 • 3x high altitude training
 • 2x sessie met personal trainer (45 min)
 • 3x klassieke lichaamsmassages (45 min)
 • 1x lichaamspakking met scrub (60 min)
 • 2x Niagara baden met Epsom zout (20 min)

Per verlengingsdag krijgt u:

 • gepersonaliseerd dieet
 • 1x pilates
 • 1x nordic walking
 • 1x aquagym*
 • 1x medisat & 1x klassieke massage (45 min) of 1x high altitude training & 1x Niagara bad (afwisselend per verlengingsdag)

* ECG en aqua gym worden gratis aangeboden

Aanvullende programma's

De Cardio Health Check is een uitgebreid cardiovasculair onderzoek dat u aanvullend op uw kuurprogramma kan bijboeken. 

Deze Health Check richt zich specifiek op het beoordelen van uw huidige medische conditie, het identificeren van risicofactoren en de mogelijke impact daarvan op het ontwikkelen van diverse aandoeningen.

U heeft hierbij de keuze uit de Cardio Health Check basic of de Cardio Health Check uitgebreid.

De Cardio Health Check basic bestaat uit de volgende onderdelen:

 • een afspraak met de cardioloog
 • laboratorium bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, trygliceride)
 • echografie van het hart
 • echografie van de halsslagaders
 • spirometrie test (longfunctie onderzoek)

De Cardio Health Check uitgebreid bestaat uit de volgende onderdelen:

 • een afspraak met de cardioloog
 • laboratorium bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, trygliceride)
 • echografie van het hart
 • echografie van de halsslagaders
 • spirometrie test (longfunctie onderzoek)
 • 24 uur Holter ECG

Na het onderzoek ontvangt u een medisch rapport en een eventueel advies voor het laten doen van verder onderzoek en/of behandeling. Bovendien krijgt u aanbevelingen gericht op gezondheidspreventie, zoals richtlijnen voor het aanpassen van uw leefstijl, voedings- en bewegingsadviezen, adviezen om beter met stressvolle situaties om te gaan en over mogelijke therapieën gericht op het behouden van goede bloeddruk-, bloedsuiker- en vetwaarden.

Wanneer een Health Check laten doen?

De Health Check is vooral relevant voor personen vanaf 40 jaar en ouder met chronische stress, een cardiovasculaire familiegeschiedenis, een verhoogd cardiovasculair risico (zoals bij hoge bloeddruk, overgewicht en hyperlipidaemia), een verhoogd bloedsuikerspiegel (suikerziekte) en voor personen die te weinig bewegen, roken, regelmatig alcohol drinken, een verkeerd eetpatroon hebben e.d.

Met dit programma wordt gericht uw cellulitis aangepakt en omvat de volgende behandelingen:

 • 3 x biovenac (lichaamsbehandeling o.b.v. plantenextract, 50 min.)
 • 3 x radial endodermo therapy (massage m.b.v. een speciaal pulserend apparaat, 40 min.)

Laat uzelf verwennen met dit beauty programma, dat bestaat uit:

 • uitgebreide gezichtsbehandeling (50 minuten)
 • Vino Vitarium massage (met zakjes die gevuld zijn met druivenpitjes, kruiden en olie)
 • manicure
 • pedicure

Deze behandelingen worden verdeeld over uw verblijfsperiode.

Er bestaat ook de mogelijkheid om allerlei losse behandelingen bij te boeken. Omdat het vaak moeilijk is om deze nog ter plaatse nog in te laten plannen, waardoor de kans bestaat dat u deze niet kunt volgen, adviseren wij om de gewenste losse behandelingen al meteen bij de boeking van uw kuurreis naar Smarjeske Toplice te reserveren.

soort behandelingenaantal minutenprijs
gezichtsbehandelingen
klassieke facial voor alle huidtypen60€ 45
Facial met lift effect70€ 65
uitgebreide facial voor alle huidtypen80€ 70
facial voor mannen voor alle huidtypen60€ 45
mini facial40€ 36
4 seasons behandeling, aangepast aan seizoen en huidconditie50€ 50
lichaamsbehandelingen
wrap up, een pakking die ontgift en overtollig vocht uit het lichaam onttrekt60€ 52
anti-cellulitis classic, stimuleert de micro circulatie60€ 66
anti-cellulitis Biovenac, bij vergrote haar- en bloedvaten50€ 43
slimfit body treatment, helpt bij afvallen en lichaamsvorm70€ 66
lotus pakking met mango- en lotus extracten40€ 37
peeling met zout15€ 19
hand- en voetbehandelingen
klassieke manicure40€ 26
nagels lakkenn.v.t.€ 7
pedicure, incl. voetcreme cadeau60€ 35
spa manicure of pedicure met peeling, pakking en massage70€ 45
massages
voetreflexzone massage50€ 46
lymphedrainage van de benen40€ 35
klassieke massage van het gehele lichaam50€ 42
klassieke massage van rug en benen40€ 38
vino vitarium aroma massage met druivenpiiten olie en essences50€ 45
vino vitarium massage met stempels, gevuld met kruiden en druivenschillen50€ 55
tibetaanse massage (met klankschalen)50€ 50
lomi lomi Hawaiaanse massage (met ellebogen)45€ 57
stone therapy massage50€ 52
diversen
medisat, IR lipolysis, stimuleert de verbranding van lichaamsvet40€ 27
radial endodermal therapie tegen cellulitis 40€ 38

Prijzenoverzicht

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Prijzen 20206 jan - 31 mrt
1 nov - 27 dec
1 apr - 31 okt
aantal weken1 week2 weken3 weken1 week 2 weken3 weken
arrangement detox intensief € 1428€ 2335€ 3243€ 1462€ 2403€ 3345
arrangement detox intensief repeater€ 1336€ 2243€ 3151€ 1370€ 2311€ 3253
verlengingsdag detox intensief en intensief repeater€ 143€ 143€ 143€ 148€ 148€ 148
arrangement detox vitaal€ 1276€ 2030€ 2786€ 1310€ 2098€ 2888
arrangement detox vitaal repeater€ 1184€ 1938€ 2694€ 1218€ 2006€ 2796
verlengingsdag detox vitaal en vitaal repeater€ 98€ 98€ 98€ 103€ 103€ 103
arrangement detox light€ 1386€ 2240€ 3096€ 1420€ 2308€ 3198
arrangement detox light repeater€ 1294€ 2148€ 3004€ 1328€ 2216€ 3106
verlengingsdag detox light en light repeater€ 107€ 107€ 107€ 112€ 112€ 112
arrangement afslank intensief € 1469€ 2446€ 3423€ 1503€ 2514€ 3525
arrangement afslank intensief repeater€ 1407€ 2383€ 3361€ 1441€ 2451€ 3463
verlengingsdag afslank intensief en intensief repeater€ 152€ 152€ 152€ 157€ 157€ 157
arrangement afslank vitaal€ 1303€ 2113€ 2924€ 1337€ 2181€ 3026
arrangement afslank vitaal repeater€ 1235€ 2051€ 2862€ 1269€ 2119€ 2964
verlengingsdag afslank vitaal en vitaal repeater€ 98€ 98€ 98€ 103€ 103€ 103
arrangement afslank light€ 1390€ 2308€ 3227€ 1424€ 2376€ 3329
arrangement afslank light repeater€ 1323€ 2241€ 3160€ 1357€ 2309€ 3262
verlengingsdag afslank light en light repeater€ 117€ 117€ 117€ 122€ 122€ 122
arrangement power booster€ 1443€ 2430€ 3428€ 1477€ 2498€ 3520
arrangement power booster repeater€ 1383€ 2370€ 3358€ 1417€ 2438€ 3460
verlengingsdag power booster€ 133€ 133€ 133€ 138€ 138€ 138
arrangement 6 dgn detox intensief + 6 dgn afslank intensief-€ 2405--€ 2473-
arrangement 6 dgn detox intensief + 12 dgn afslank intensief--€ 3373--€ 3475
arrangement health booster€ 1268€ 2099€ 2947€ 1299€ 2168€ 3049
verlengingsdag health booster€ 117€ 117€ 117€ 122€ 122€ 122
cardio check-up basic€ 258--€ 258--
cardio check-up uitgebreid€ 309--€ 309--
beauty programma€ 130--€ 130--
anti-cellulitis programma€ 198--€ 198--
toeslag 2-persoonskamer voor alleen gebruik€ 84€ 168€ 252€ 84€ 168€ 252
toeslag hotel Vitarium per persoon€ 21€ 42€ 63€ 21€ 42€ 63
toeslag junior suite Smarjeta per persoon € 110€ 220€ 330€ 110€ 220€ 330
toeslag junior suite Vitarium per persoon € 171€ 342€ 513€ 171€ 342€ 513
toeslag junior suite voor alleen gebruik € 175€ 350€ 525€ 175€ 350€ 525

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer Hotel Smarjeta o.b.v. dieet volpension. Vertrek dagelijks.

Aanbieding: géén toeslag alleen gebruik van een 2-persoonskamer in de maanden januari, februari, november en december (alleen tot 24/12)!

Extra korting voor leden van Bond Moyson, De Voorzorg of Socialistische Mutualiteit Brabant:
• € 50 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 500
• € 100 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1000
• € 150 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1500
• € 200 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 2000

Boek uw gezondheidsvakantie

Inbegrepen in de reissom:

 • lijnvlucht van Brussel of Schiphol naar Zagreb vv
 • luchthavenbelastingen en taxen
 • transfer vliegveld Zagreb – hotel vv
 • verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer
 • dieet op basis van volpension
 • alle onderzoeken, zoals beschreven
 • alle behandelingen, zoals beschreven
 • vrije toegang tot de thermale binnen- en buitenbaden
 • onbeperkt gratis toegang tot het saunalandschap
 • gebruik van een badjas
 • lokale belastingen

Niet inbegrepen in de reissom:

 • eventuele vluchttoeslagen
 • bagagetoeslag Flying Blue leden bij KLM vlucht € 30
 • bagagetoeslag niet-Flying Blue leden bij KLM vlucht € 50
 • bagagetoeslag bij Croatia Airlines vlucht € 30
 • bagagetoeslag bij Adria Airways vlucht € 30
 • individuele transfertoeslag (€ 90 per auto)
 • reserveringskosten € 25 per nota (bij vliegreis) of € 35 per nota (bij reis met eigen vervoer)
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorwaarden

Op deze reizen zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over onze gezondheidsvakanties naar Smarjeske Toplice:

03 808 4480      
info@gezondheidsvakanties.be

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.