Vitaliserende gezondheidsvakanties naar Roemenië

Kuurreizen naar Roemenië

Kuren voor de beste prijs/kwaliteit

Roemenië behoort onmiskenbaar tot één van de mooiste landen van Oost-Europa met een nog grotendeels ongerepte, indrukwekkende natuur. Zo heeft Roemenië nog vele oerbossen, de grootste populaties lynxen, wolven en beren van Europa en bezit het vele zeldzame of zelfs unieke flora en fauna, zoals in de Donau delta (UNESCO Werelderfgoedlijst).

Roemenië beschikt bovendien over een uitermate rijke historie, cultuur, tradities, prachtige kloosters, historische vestingstadjes, stoere weerkerken en een uiterst vriendelijke, gastvrije bevolking. Een bevolking die trouwens een taal spreekt dat nauw verwant is aan andere Romaanse talen, zoals het Italiaans, Frans, Spaans en Portugees. Al met al is Roemenië dan ook een land dat absoluut de moeite waard is om te ontdekken.

Onderstaand een schitterende video impressie van Roemenië:

Een eeuwen oude kuurtraditie

Roemenië herbergt 1/3 van alle thermale- en minerale bronnen die te vinden zijn op het Europese continent. Bronnen die sinds jaar en dag bekend staan om hun uitermate heilzame en ontspannende eigenschappen. Niet voor niets waren hier in de Romeinse tijd al vele thermale badhuizen, die gebruikt werden door legionairs en burgers.

Roemenië kent daarnaast vele zoutgrotten voor therapeutisch gebruik en beschikt bovendien over de beste therapeutische modder ter wereld, namelijk de uitermate mineraalrijke, zwavelhoudende modder uit het zoutwater meer van Techirghiol. Deze unieke modder en het zoute water zelf worden veelvuldig toegepast bij de behandeling van o.m. spier- en gewrichtsklachten en huidproblemen in de vorm van pakkingen en baden.

Vanaf eind 19e eeuw heeft het kuren in Roemenië qua professionaliteit een grote vlucht genomen, doordat er steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar werd gedaan en onderzoekers en artsen zich nauwgezet gingen richten op het gebruik en effect van natuurlijke therapeutische middelen bij de behandeling van allerlei gezondheidsklachten. Zo werd al in 1924 het Roemeense Instituut voor Balneologie opgericht en was daarmee het tweede land in Europa, dat een dergelijk onderzoeksinstituut had.

Door deze lange kuurtraditie en -kennis, alsmede door de vele goede kuurartsen en fysiotherapeuten is Roemenië absoluut één van de top bestemmingen voor een vitaliserende gezondheidsvakantie. Bovendien is het door de relatief lage loonkosten ook nog eens één van de meest prijsgunstige kuurbestemmingen in Europa.

Eén van de grote specialisaties is de behandeling van reumatische klachten en andere aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Niet voor niets verzorgen wij inmiddels al meer dan 30 jaar kuurreizen naar Roemenië en hebben we in die tijd zeer veel ervaring en kennis opgebouwd over kuren in dit land.

Kuren aan de Zwarte Zee kust: Eforie Nord

De Roemeense Zwarte Zee kust is van oudsher een populaire kuurbestemming, zowel door de beroemde therapeutische modder uit het nabij gelegen zoutwater meer van Techirghiol, als door het heilzame zeeklimaat zelf met z’n vele zonuren en zuurstofrijke zeelucht.

Waren de kuurfaciliteiten hier een aantal jaren geleden nog veelal ouderwets aandoend, tegenwoordig treft u er hotels met moderne kuurklinieken die voorzien zijn van de nieuwste apparatuur en beschikken over uitgebreide wellness faciliteiten.

Jaarlijks organiseren we in het voor- en najaar groepsreizen met ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding naar een tweetal gerenommeerde kuurhotels, die gelegen zijn in de badplaats Eforie Nord: Mirage MedSpa Hotel en Hotel Europa.  Naast reuma kuren (geschikt voor ontstekingsreuma, wekedelen reuma, slijtage reuma en osteoporose, alsmede voor de behandeling rugklachten) kunt u hier ook vitaliserende en heerlijk ontspannende thalasso kuurprogramma’s volgen of de beroemde anti-aging Aslan therapie.

Beide kuurhotels beschikken bovendien over moderne wellness faciliteiten, zoals (verwarmde) bassins met massagestralen, jacuzzi’s, sauna’s, relaxruimtes en fitness waar u als Fontana gast onbeperkt gebruik van kunt maken. Voor meer informatie over deze groepsreizen, klik hier>>

Kuren in Băile Govora

Nieuw in ons groepsreis aanbod is het gerenommeerde kuuroord Băile Govora (Bad Govora in het Roemeens), dat zich op zo’n 200 km ten noordwesten van de hoofdstad Boekarest bevindt. Dit kuuroord is gelegen in een prachtig heuvellandschap met uitgestrekte bossen.

De hier ontspringende minerale bronnen, mineraalrijke modder en de uitermate zuivere lucht hebben er toe geleid, dat reeds in 1910 Băile Govora een officieel erkend balneologisch- en klimatologisch kuuroord werd.

Op 14 april 2017 organiseren we een 14-daagse groepsreis met Nederlandstalige Fontana begeleiding naar deze bijzondere bestemming, waarbij u verblijft in het schitterende (uit 1914 stammende en in 2014 geheel gerenoveerde) art nouveau hotel Palace.

Dit hotel beschikt over een moderne kuurkliniek en wellness faciliteiten en is gelegen in een mooi kuurpark met oude bomen, siertuinen, waterpartijen en vele wandelpaden.

U kan kiezen uit een vitaliserend en ontspannend Health Booster programma, een Healtch Check plus programma of een programma voor behandeling van luchtwegproblemen.

Ook is het mogelijk om hier aanvullend de anti-aging Aslan therapie te volgen. Voor meer informatie over deze groepsreis, klik hier>>

Voor meer informatie en/of advies over kuren in Roemenië:

026-44.25.847

fontana@fontana-travel.nl

Onze Roemeense kuurbestemmingen

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.