luchtwegen reizen

ter vermindering van astma en COPD gerelateerde klachten

Onze luchtwegen reizen zijn specifiek bedoeld voor mensen die kampen met aandoeningen aan de luchtwegen, zoals astma (chronische ontsteking van de longen) en COPD (verzamelnaam van chronische bronchitis en longemfyseem) en die vermindering van hun klachten zoeken.

U kuurt in kuuroorden die gespecialiseerd zijn in de behandeling en revalidatie van de luchtwegen en die bovendien ideaal gelegen zijn aan zee c.q. omgeven zijn door bergen, waardoor de lucht tevens aanzienlijk minder irritantia (prikkelende verbindingen) en allergenen bevatten.

kuren onder toezicht van een arts en therapeuten

De luchtwegen kuren staan altijd onder controle van een arts (veelal een longarts) en beginnen en eindigen met een onderzoek.

Op basis van het aanvangsonderzoek stelt de arts een individueel behandelprogramma samen, dat uitgevoerd wordt door gekwalificeerde therapeuten.

Dit behandelprogramma richt zich op vergroting van uw longcapaciteit middels diverse bewegingsactiviteiten (o.m. aqua gym, zwemmen, wandelingen), ademhalingsoefeningen en bronchiale hygiëne. Aanvullende behandelingen zijn baden, massages en bijv. elektrotherapie.

Voor meer informatie en/of advies over onze luchtwegen reizen:

026-44.25.847     
fontana@fontana-travel.nl

 

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.