Individuele kuurreizen Igalo (Montenegro)

De Baai van Kotor is één van de mooiste baaien ter wereld (UNESCO werelderfgoed lijst) en is een grote toeristische trekpleister.

Baai van Kotor

Deze baai kan misschien nog wel het best omschreven worden als de mediterrane versie van een imposante Noorse fjord met hoge, ruige bergen en een flora van cipressen, kleurrijke bougainvillea, palm-, olijf- en geurende citrusbomen. Vanaf de ingang reikt de baai ca. 25 km landinwaarts met daarlangs diverse bezienswaardige plaatsjes, zoals Herceg Novi, Kotor, Perast, Rivan en Tivat, alsmede vele kerken, kloosters en enkele eilandjes.

Igalo ligt aan de ingang van de Baai van Kotor en wordt omgeven door 1600 m hoge bergen, die als het ware een amfitheater vormen en waardoor het beschut is tegen de noordelijke wind en open staat voor de zon en de warme lucht uit het zuiden.

Kuuroord en badplaats Igalo

Naast een kuuroord is Igalo -samen met het ernaast gelegen oude, pittoreske stadje Herceg Novi- gedurende het zomerseizoen een populaire badplaats aan de Adriatische Zee met vele restaurants, terrassen en winkeltjes.

NB Individuele kuurreizen naar Igalo zijn alleen mogelijk in de periode v.a. 9 mei t/m 25 juli en 15 augustus t/m 5 september 2017!

Groepsreizen naar Igalo in 2017

Naast individuele reizen, organiseren we ook ieder jaar groepsreizen naar deze bestemming met vertrek op iedere dinsdag.

Er gelden dan niet alleen aantrekkelijke aanbiedingen, maar is er ook ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding aanwezig voor advies en ondersteuning tijdens uw verblijf en kuur.

Vertrekdata voorjaarsgroepsreizen: 4 april – 9 mei

Vertrekdata zomer groepsreizen: 25 juli – 15 augustus

Vertrekdata najaarsgroepsreizen: 29 augustus – 24 oktober

Meer over onze Igalo groepreizen

De reis naar Igalo

U vliegt met Croatia Airlines vanaf Brussel naar Dubrovnik met een overstap in Zagreb.

Er zijn ook andere vluchten mogelijk, zoals vanaf Schiphol direct naar Dubrovnik. Informeer bij Fontana over de diverse vluchtmogelijkheden.

Weersverwachting Igalo

Currently
Currently
Currently
Currently
Currently
Currently

Hotel en kuurkliniek Instituut Igalo

Het multifunctionele complex ‘Instituut Igalo’ omvat een hotel met 417 kamers, een grote interne kuurkliniek, een beauty afdeling, een  olympisch binnenbad (23 x 25 m) en een eenvoudige fitness ruimte. Kuurreis_Igalo

Fotogalerij Hotel Instituut Igalo: klik voor meer afbeeldingen

Het hotel beschikt over een hal met receptie en pinautomaat, meerdere liften, 2 bars, 2 restaurants (waaronder één met buffet voor de kuurgasten en één a la carte) en 3 zonneterrassen met ligstoelen en parasols.

De ruime kamers beschikken over een bad met douche en wc, tv, koelkast, telefoon, airco, alsmede een balkon met zitje en een schitterend uitzicht op de Baai van Kotor of op de omringende bergen. De suites bestaan uit een woon- en een slaapkamer en beschikken tevens over een keukentje, badkamer, extra wc en een terras met schitterend uitzicht.

In het gehele hotel is gratis draadloos internet beschikbaar. Tevens zijn er enkele computers voor gasten die geen eigen laptop of tablet bij zich hebben.

De kuurkliniek van Instituut Igalo is één van de grootste en meest complete in Europa en beschikt over grote afdelingen voor fysiotherapie, massage en elektrotherapie, alsmede een aparte afdeling voor beauty behandelingen. Er zijn een groot aantal ruime, comfortabele cabines voor individuele behandelingen, meerdere gymnastiekzalen en 4 thermale bassins waar watergymnastiek voor individuen en groepen wordt gegeven. Deze thermale bassins zijn tevens ‘s middags vrij toegankelijk voor kuurgasten.

In de kuurkliniek werken vele medische specialisten (reumatologen, cardiologen, longartsen, dermatologen etc.), alsmede diëtisten, gekwalificeerde verpleegkundigen en therapeuten. Er is hier 24 uur per dag medische dienstverlening beschikbaar.

Igalo_elektrotherapie_02

Fotogalerij Igalo kuurkliniek: klik voor meer afbeeldingen

Kuren in Igalo

Het kuuraanbod van Instituut Igalo is gebaseerd zowel op de kennis van hun hoog opgeleid, multi-disciplinaire medisch team met decennia lange ervaring in het behandelen van honderdduizenden gasten, alsmede op de ruim voorhanden zijnde natuurlijke hulpbronnen, zoals therapeutische modder (Igaljski Peloid), mineraalwater (Igaljka) en het mediterrane zeeklimaat zelf.

De therapeutische modder wordt direct gewonnen uit de Baai van Kotor en wordt gekenmerkt door een hoge concentratie mineralen en biologische actieve stoffen. Men gebruikt deze modder voor zowel pakkingen (tussen 42º-45ºC), alsmede baden waarbij de modder vermengd wordt met mineraalrijk water (39°C).

In de omgeving ontspringen diverse minerale bronnen (rijk aan natrium, calcium, magnesium, sulfaten, koolwaterstoffen etc.). Dit mineraal water wordt verwarmd tot 36º-38ºC en wordt gebruikt bij fysiotherapie in water en bij hydrotherapie, zoals onderwatermassages, baden etc.

De kuuprogramma’s (behoudens de beauty kuur) beginnen allemaal met een medisch onderzoek door de kuurarts of een medisch specialist.

Op basis daarvan stelt de arts een op de kuurgast afgestemd kuurprogramma samen, dat bestaat uit een combinatie van intensieve individuele- en groepstherapieën. Afhankelijk van het kuurprogramma worden tussen de 5 tot 6 therapieën op 5 of 6 dagen per week gegeven. Op zondagen worden er géén behandelingen gegeven.

In Igalo kan men naast een hoofdkuur ook een extra 2e kuur volgen op basis van een verkort programma. Dit kan bijvoorbeeld een afslankkuur als hoofdkuur met een verkorte balneo kuur zijn. De afslankkuur, anti-stress kuur, Health Booster en de anti-aging Aslan kuur kennen geen verkorte versie.

Ter plaatse kunt u ook nog andere behandelingen boeken, zoals speciale shiatsu massages, acupunctuur, tandheelkundige- en non-chirurgische cosmetische behandelingen.

Om een zo optimaal mogelijk resultaat van uw medische kuren te bereiken, adviseren wij een kuur van minimaal 2 weken. Uiteraard geldt hoe langer u kuurt, des te beter de resultaten zijn!

Kuurprogramma's

Deze kuur richt zich op vermindering van reuma kenmerkende klachten als pijn, stijfheid, vermoeidheid en bewegingsbeperkingen, die het gevolg zijn van aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, artrosede ziekte van Bechterew (één van de grote specialisaties in Igalo met bijzonder goede resultaten), fibromyalgie, jicht en osteoporose.

NB De reuma kuur wordt tevens toegepast bij de behandeling van allerlei andere aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals rugklachten, bij revalidatie na een operatie of sportblessure en RSI. 

Deze kuur begint en eindigt met een medisch onderzoek. Op basis van het aanvangsonderzoek stelt de arts uw behandelprogramma samen. Bij het eindonderzoek wordt uw progressie besproken. 

Behandelingen zijn o.m. fysiotherapie (oefeningen in water en in zaal), medische massages, modderpakkingen, baden, elektrotherapie (o.a. ultrasound therapie, lasertherapie en TENS) etc.

De reuma kuur wordt op 5 dagen per week gegeven en bestaat per kuurdag uit:

 • 3 individuele behandelingen (waarvan 1 x elektrotherapie)
 • 2 groepstherapieën (o.m. aquagym, zaalgymnastiek of tai chi) 

De luchtwegen kuur staat onder controle van een longarts en richt zich op vermindering van luchtwegklachten als gevolg van astma en chronische longaandoeningen (COPD).

Dit programma wordt op 5 dagen per week gegeven en bestaat per kuurdag uit:

 • 3 individuele behandelingen (waarvan 1 x elektrotherapie)
 • 2 groepstherapieën

Uw kuur begint en eindigt met een medisch onderzoek door de longarts.

Op basis van het aanvangsonderzoek (incl. longfunctie test) stelt de arts een geheel op u afgestemd behandelprogramma samen. Dit bestaat o.m. uit respiratoire fysiotherapie, lichamelijke oefeningen ter vergroting van de longcapaciteit (aquagym en intervaltraining), ademhalingsoefeningen, bronchiale hygiëne (aerosol therapie en drainage), inhalaties, massages, baden en elektrotherapie.

Bij het afsluitende onderzoek wordt uw progressie besproken.

Het cardiovasculaire programma is bedoeld voor mensen met hartklachten, vaatziekten, hoge bloeddruk, angina pectoris e.d. Dit programma staat onder controle van een cardioloog.

De behandelingen worden op 5 dagen per week gegeven en bestaat per kuurdag uit:

 • 3 individuele behandelingen (waarvan 1 x elektrotherapie)
 • 2 groepstherapieën

Naast behandelingen krijgt u tevens een speciaal zout- en vetarm dieet.

Uw kuur begint en eindigt met een medisch onderzoek. Op basis van het aanvangsonderzoek (incl. een ECG) stelt de arts uw behandelprogramma samen. Behandelingen zijn o.m. fysiotherapie, ademhalingsoefeningen, wandelingen, intervaltraining, aquagym, massages, lymfedrainage, baden en elektrotherapie.

In 2017 bieden we een nieuw anti-stress programmaEen programma dat zowel geschikt ter ontspanning, als bij stress- en burnout gerelateerde klachten. U begint met een medisch onderzoek. 

Het programma biedt een uitgekiende combinatie van dagelijkse bewegingsactiviteiten om de lichamelijke weerstand en conditie te verbeteren en allerlei heerlijk ontspannende behandelingen. Hierdoor herstelt de balans tussen lichaam en geest en zult u zich na afloop fitter, energieker en meer ontspannen voelen.

Dit programma wordt op 5 dagen per week gegeven en bestaat per kuurdag uit:

 • 1x Tai Chi

 • 1x wandeling

 • 1x ontspannende massage (15-20 min)

 • 1x magnetotherapie

 • 1x aromabad.

Het afslank programma richt zich op een verantwoord gewichtsverlies voor medische- of cosmetische doeleinden. De succesformule is minder calorieën innemen en tegelijkertijd meer calorieën verbruiken!

Dit programma begint met een medisch onderzoek. Op basis hiervan bepaalt de arts het aantal dagelijkse calorieën (tussen 800 en 1200 calorieën), dat u middels uw afslankdieet binnen krijgt. Dagelijks krijgt u 3 dieetmaaltijden plus 2 verantwoorde ‘tussendoortjes’.

De toeslag voor het laagcalorisch dieet is in de prijs van de afslankkuur inbegrepen, wel dient u volpension te boeken.

Naast een dieet, krijgt u een stevig lichamelijk programma met 5 groepsoefeningen per dag, zoals aquagym, zaalgymnastiek en wandelingen. Ook krijgt u 1x daags een ontspannende individuele behandeling, zoals een onderwatermassage of aromabad.

Het afslank programma wordt op 5 dagen in de eerste week en op 6 dagen in de daarop volgende weken gegeven. 

Het beauty programma bestaat uit 3-5 gezichts- en lichaamsbehandelingen per dag en wordt gedurende 5 dagen per week gegeven. Er wordt hierbij voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke producten.

Bij het beauty programma vindt geen medisch onderzoek plaats.

U kunt tevens een beauty programma als een verkorte variant bijboeken. Deze bestaat uit 1 gezichts- en 1 lichaamsbehandeling per dag en wordt op 5 dagen per week gegeven. Ook kunt u kiezen voor een 3-daags beauty arrangement met 2 gezichtsbehandelingen per dag.

Aanvullend op uw reguliere kuurprogramma kunt u tevens Aslan therapie volgen. Deze – door de geriatrische Prof. Dr. Ana Aslan ontwikkelde anti-aging therapie- bestaat uit een dagelijkse injectie (in de bil). Het wordt vooral toegepast ter bestrijding van ouderdomsverschijnselen, slechte bloedcirculatie, hart- en vaatziekten en ter verbetering van de algehele conditie.

Deze therapie begint met een medisch onderzoek, waarbij u o.m. een bloed- en urine onderzoek en een ECG krijgt. Ook worden er 2 injecties gegeven om te testen op eventuele allergische reacties.

Vervolgens krijgt u dagelijks 1 injectie met het preparaat Gerovital (een combinatie van procaïne en vitaminen). Dit preparaat activeert de celdeling (die op oudere leeftijd afneemt) en zuivert de bloedvaten van kalk-, vet- en cholesterolafzettingen.

Omdat Aslan therapie ‘van binnen uit’ werkt, versterkt het bovendien het effect van medische kuurprogramma’s, zoals de reuma-, luchtwegen- of cardiovasculaire kuur. Programma’s die juist ‘van buiten naar binnen’ werken. Veel van onze gasten combineren daarom hun kuurprogramma met Aslan therapie.

Er bestaat géén ‘verkorte versie’ van de Aslan therapie, waardoor deze alleen voor 2 of 3 weken kan worden gevolgd. U kunt deze therapie alleen ter plekke in Igalo bijboeken.

Nieuw in 2017 is de Health Booster. Dit preventieve kuurprogramma werkt zowel detoxifiërend, als ontspannend en geeft uw gezondheid een fikse boost.

U begint met een medisch onderzoek incl. ECG en bloedonderzoek (glucose, cholesterol HDL/LDL, triglyceriden). Tevens wordt door de diëtist een detoxfiërend dieet samengestelt. De toeslag voor dit dieet is in de prijs van de kuur inbegrepen, wel dient u volpension te boeken.  

Gedurende 5 dagen per week krijgt u dagelijks de volgende activiteiten en behandelingen:

 • 1x massage (deep tissue-20′, lymfedrainage-20′, detox-40′ of Shiatsu massage 40′)
 • 1x hydrotherapie (aromabad, modderpakking, CO2 bad of onderwatermassage) 20 min. 
 • 1x buitenactiviteit (Tai Chi, wandeling etc.) 
 • 1x stretching 
 • 1x aquagym

Aan het eind van dit programma volgt een afsluitend onderzoek door de arts.

Prijzen individuele reizen Igalo

Korting voor leden van Bond Moyson, De Voorzorg of Socialistische Mutualiteit Brabant:
• € 50 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 500
• € 100 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1000
• € 150 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1500
• € 200 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 2000

Boek deze kuurreis

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension. Vertrek dagelijks.

periode9 mei - 25 juli15 aug - 5 sep
aantal weken123123
reis en verblijf€ 695€ 1065€ 1360€ 755€ 1105€ 1410
toeslag 1-persoonskamer€ 84€ 168€ 252€ 84€ 168€ 252
toeslag suite (per kamer per nacht)€ 24€ 24€ 24€ 24€ 24€ 24
toeslag volpension€ 58€ 116€ 174€ 58€ 116€ 174
reuma kuur€ 150€ 300€ 450€ 150€ 300€ 450
rugklachten kuur€ 150€ 300€ 450€ 150€ 300€ 450
luchtwegen kuur€ 150€ 300€ 450€ 150€ 300€ 450
cardiovasculaire kuur€ 150€ 300€ 450€ 150€ 300€ 450
anti-stress kuur€ 150€ 300€ 450€ 150€ 300€ 450
afslankkuur € 150€ 330€ 510€ 150€ 330€ 490
health booster € 210€ 380€ 550€ 210€ 380€ 550
beauty kuur€ 150€ 300€ 450€ 150€ 300€ 450
Aslan kuur-€ 135€ 175-€ 135€ 175
verkorte medische kuur€ 90€ 180€ 270€ 90€ 180€ 270
verkorte beauty kuur€ 85€ 170€ 255€ 85€ 170€ 255
3-daags beauty arrangement€ 55€ 110€ 165€ 55€ 110€ 165
Boek deze kuurreis

 Inbegrepen in de reissom zijn:

 • de lijndienstvlucht met Croatia Airlines vanaf Brussel of Schiphol naar Dubrovnik
 • de luchthavenbelasting en taxen
 • verblijf in een gedeelde 2-persoonskamer met halfpension
 • het gebruik van een badjas
 • lokale taxen

Niet inbegrepen in de reissom zijn:

 • retour transfer vliegveld-hotel € 70 per auto met een minimum van € 35 p.p.
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • reserveringskosten per factuur € 25 (bij vliegreis) of € 35 (bij reis met eigen vervoer)
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Er zijn géén aanbiedingen voor de individuele reizen naar Igalo gedurende de zomermaanden. Wel gelden er aantrekkelijke aanbiedingen tijdens onze groepsreizen naar deze bestemming!

Meer weten

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kuurreis:

03 808 4480      
info@gezondheidsvakanties.be

Groepsreizen Igalo

Fontana organiseert jaarlijks speciale groepsreizen naar Igalo. Er gelden dan niet alleen bijzonder aantrekkelijke tarieven, maar is er ook ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding aanwezig.

Meer over groepreizen Igalo

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.