Zomer groepsreis Macedonië (Banjisht)

Vertrekdatum: 9 juni 2017

Op 9 juni 2017 organiseren we een 15-daagse groepsreis met ervaren Nederlandstalige Fontana reisbegeleiding naar Capa Spa Resort Banjisht. U kunt kiezen uit de volgende kuurprogramma’s:

  • reuma
  • artritis psoriatica
  • rugklachten

Capa Spa Resort Banjisht

In het uiterste westen van Macedonië, midden in een prachtig, ruig berggebied met snel stromende riviertjes en uitgestrekte bossen, ligt op 880 meter hoogte Capa Spa Resort Banjisht, het oudste kuuroord van Macedonië. Dit kuuroord is in 2015 uitgeroepen tot de beste medische spa van de Balkan.

Capa Spa Resort ligt op ca. 5 km van het levendige provincie stadje Debar, dat van oudsher een regionaal ambachts- en handelscentrum is en dat nabij een groot meer gelegen is. Ook lopen er langs dit resort diverse mooie wandelroutes waarmee u de prachtige omgeving zelf kunt verkennen.

Zwavelhoudende bronnen

De thermale bronnen in Banjisht behoren met 4000 mg mineralen per liter tot de mineraaalrijkste in Europa. Het water bevat o.m. zwavel, bicarbonaat, calcium, magnesium, lithium en natrium. Door z’n samenstelling heeft het bijzonder sterke therapeutische eigenschappen bij spier- en gewrichtsklachten en huidaandoeningen. Bovendien bevat het negatieve ionen die een gunstig effect hebben op de luchtwegen, het immuunsysteem en de stofwisseling, alsmede bij migraine, vermoeidheid en slaapproblemen. Naast externe toepassing middels hydrotherapie, wordt dit water ook gebruikt voor drinkkuren bij problemen met de spijsvertering, nieren en urinewegen.

Vanaf de plek waar de bronnen ontspringen, stroomt het warme, dampende water een vallei in. Door de hoge concentratie mineralen vertoont de rotsbedding een bonte schakering aan kleuren. Een schitterend natuur fenomeen!

Traditioneel Ottomaans badhuis

Eind 18e eeuw werd op deze locatie al een traditioneel Ottomaans badhuis gebouwd met een apart gedeelte voor mannen en vrouwen. Dit badhuis is direct naast het kuurhotel gelegen en in 2016 gerenoveerd, zodat het nu weer toegankelijk is voor de kuurgasten.

De groepsreis naar Banjisht

Vertrekdatum: 9 juni 2017

Minimum aantal deelnemers: 15

Op dinsdag 6 juni vliegt u vanaf Schiphol met Corendon naar Ohrid. Daar wordt u opgewacht door de Fontana hostess en vervolgens in ca. 1 uur naar het hotel gebracht.

Voor Macedonië hebben onze kuurgasten met de Belgische nationaliteit géén visum nodig. Wel is een paspoort of identiteitskaart vereist die tot 90 dagen na aankomst geldig is.

Weersverwachting Capa Spa Resort Banjisht

Currently
Currently
Currently
Currently

Capa Spa Resort Banjisht

Hotel Banjisht is een eenvoudig, doch modern middenklasse hotel met 126 comfortabel ingerichte kamers, die beschikken over een badkamer met douche, tv, minibar, telefoon en gratis wifi. Alleen 2-persoonskamers hebben een balkon.

Het hotel heeft een tweetal restaurants, beide met een bijzonder fraai uitzicht op het omringende park met z’n zitjes, ligstoelen, schommelbanken en hangmatten. Tevens beschikt het over een bar met buitenterras, enkele kleine winkeltjes en een moderne interne kliniek met diverse kuur- en wellness faciliteiten.

Capa Spa Resort Banjisht in Macedonië

Fotogalerij hotel Banjisht: klik voor meer foto’s

 

De mooie, moderne kuurkliniek van Capa Spa Resort is gespecialiseerd in de behandelingen van reuma en overige aandoeningen aan het bewegingsapparaat, huidklachten en revalidatie. Er zijn hier o.m. 4 medische specialisten en meer dan 35 fysiotherapeuten werkzaam. In 2015 is deze kliniek uitgeroepen tot de beste medische spa van de Balkan.

Het bevat o.m. een geheel nieuw thermaal bad met hydromassage, drijfbedden en een aparte jacuzzi, alsmede een kleiner thermaal bad voor privé gebruik. Daarnaast zijn er Vichy douches, behandelcabines (voor massages, fango pakkingen, elektro-, ultrasound-, laser- en lichttherapie), sauna, stoomcabine, fitness en een aparte beauty salon. Als Fontana gast heeft u onbeperkt gratis toegang tot alle wellness faciliteiten, zoals thermale baden, jacuzzi, sauna’s en fitness.

De kuurkliniek biedt tevens 24-uurs medische assistentie voor de hotelgasten.

Thermale binnenbaden Capa Spa Resort Banjisht

Fotogalerij Spa Banjisht: klik voor meer foto’s

Kuurprogramma's

Dit programma richt zich op de behandeling van reumatische aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew, artrose, fibromyalgie en osteoporose. Het doel is vermindering van pijn, stijfheid, vermoeidheid en bewegingsbeperkingen.

Deze kuur staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek. Hierbij wordt er ook gekeken naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten.Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek en wordt uw progressie besproken.

Op basis van dit aanvangsonderzoek stelt de arts vervolgens een geheel op u afgestemd behandelprogramma samen met in totaal 40 individuele behandelingen.

Voorbeelden van behandelingen zijn oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut, baden in thermaal water, pakkingen, medische massages  en elektro- en lichttherapie (zoals ultrasound, magneto-, interferentie-, infrarood- en lasertherapie).

Het artritis psoriatica programma is een variant op de reuma kuur. Het richt zicht niet alleen op de behandeling van de door ontstekingsreuma veroorzaakte gewrichtsklachten, maar ook op de psoriasis kenmerkende klachten.

Uw kuur staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek. Hierbij wordt ook gekeken naar mogelijke contra-indicaties, die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Bij het eindonderzoek wordt uw progressie besproken. 

Op basis van dit aanvangsonderzoek stelt de arts voor u een behandelprogramma samen met in totaal 40 individuele behandelingen.

De specifieke op psoriasis gerichte behandelingen omvatten o.m. lichttherapie met laser en infrarood en baden in het sterk werkende, zwavelhoudende thermale water. Daarnaast krijgt u ook fysiotherapeutische oefeningen, massages, pakkingen e.d. voor de behandeling van de gewrichtsklachten.

Dit kuurprogramma is bedoeld voor aspecifieke rugklachten en richt zich op vermindering van pijn en op het soepeler en sterker maken van de spieren.

Deze kuur staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek. Hierbij wordt er ook gekeken naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Op basis van dit aanvangsonderzoek stelt de arts vervolgens een op u afgestemd individueel behandelprogramma samen met in totaal 40 behandelingen.

Voorbeelden van de individuele behandelingen zijn oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut, baden in thermaal water, fango pakkingen, massages  en elektro- en lichttherapie (zoals ultrasound, magneto-, interferentie-, infrarood- en lasertherapie).

Aan het eind van de kuur volgt een afsluitend onderzoek en wordt uw progressie besproken.

Prijs groepsreis Banjisht

Prijs 15-daagse groepsreis € 1275 p.p.

Géén toeslag 1-persoonskamer!

Korting voor leden van Bond Moyson, De Voorzorg of Socialistische Mutualiteit Brabant:
• € 50 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 500
• € 100 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1000
• € 150 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1500
• € 200 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 2000

Boek deze groepsreis
Inbegrepen: retourvlucht Corendon, transfers, verblijf 14 nachten o.b.v. volpension, kuurprogramma met 40 behandelingen en Nederlandstalige Fontana begeleiding.

Niet inbegrepen: toeslag 2-persoonskamer voor alleen gebruik € 280, bagagetoeslag € 30, reserveringskosten € 25 per factuur en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur.

Fontana begeleiding

Gedurende deze groepsreis is ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding aanwezig voor advies en ondersteuning van de Fontana kuurgasten.

De hostess haalt de kuurgasten van de luchthaven op, voorziet hen van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staat hen gedurende het verblijf met raad en daad bij en helpt -indien nodig- met vertalen.

Excursies

Tijdens deze groepsreis worden er diverse schitterende excursies georganiseerd. Zo zal o.m. de historische, aan het beroemde meer gelegen Ohrid (UNESCO Werelderfgoedlijst) worden bezocht. Verder zullen er trips zijn naar nationale parken, oude kloosters en authentieke plaatsjes.

Deelname aan excursies is facultatief. Doorgang is afhankelijk van het aantal deelnemers en de weersomstandigheden.

Reisvoorwaarden

Op deze groepsreis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze groepsreis:

03 808 4480      
info@gezondheidsvakanties.be

Overige Fontana groepsreizen

In 2017 organiseren we groepsreizen met ervaren Nederlandstalige reisbegeleiding naar gerenommeerde kuuroorden in diverse landen.

Voor meer informatie over onze groepsreizen, klik hier >>

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.