Groepsreis Boedapest (Hongarije)

Kuurreis en stedentrip ineen

Vanwege het dringende advies van overheidswege om géén niet essentiële reizen te maken en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod en prijzen voor 2021. Echter, zodra er meer duidelijkheid is over de reismogelijkheden, zullen we ons aanbod alsnog bekend maken.

Verblijf

U verblijft in het Danubius Grand Hotel (4* superior) of in het hier direct naastgelegen Danubius Health Spa Resort (4*). Het kuren zelf vindt plaats in de medisch kuurkliniek in het Danubius Health Spa Resort alwaar zich tevens de wellness faciliteiten bevinden, waarvan u als Fontana gast onbeperkt gratis gebruik kunt maken.

Kuurprogramma’s

U heeft de keuze uit programma’s voor:

  • spier- en gewrichtsklachten (reuma, rugklachten of RSI)
  • ontspanning en ontstressen

Meer informatie treft u verder op deze pagina.

Reis- en vertrekinformatie

Corona maatregelen

Reizen naar Hongarije worden op dit moment afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Kuur- en cultuurstad bij uitstek

Boedapest is prachtig gelegen aan de veel bezongen Donau die dwars door de stad stroomt langs monumentale kaden met bijzonder fraaie gebouwen. Met z’n rijke historie, leuke winkelstraten, traditionele konditoreien, bars, restaurants en bruisend cultureel leven is het de ideale bestemming voor een stedentrip.

Maar Boedapest biedt nog veel meer: het beschikt over meerdere thermale bronnen en een lange kuurtraditie, waardoor het ook een uitstekende bestemming is om te kuren.

Kuren op het Margaretha eiland (Margitsziget)

Dit 2 km lange, vrijwel verkeersvrije, eiland ligt midden in de Donau tussen de stadsdelen Boeda en Pest. Het is het grootste stadspark van Boedapest en daardoor een groene oase van rust in deze metropeel met z’n ca. 1,7 mln. inwoners. Het is een prachtig park met vele wandelpaden, oude bomen, siertuinen, weiden, kloosterruïne met het graf van de heilige Margaretha en een oud Romaans kerkje.

Ook ontspringen hier 3 thermale bronnen met weldadig water dat rijk is aan calcium, kalium, natrium, magnesium en zwavel. Thermaal water dat de basis vormt van de balneologische kuurprogramma’s die in het eveneens op dit eiland gevestigde kuuroord worden gegeven.

Locatie

Grand Hotel, Danubius Health Spa Resort en de kuurkliniek

Dit stijlvolle 4* superior hotel is gebouwd in neo-renaissance stijl en werd geopend in 1873. Het was destijds één van de meest luxueuze kuurhotels in Europa en heeft sindsdien altijd zijn grandeur van weleer weten te behouden.

Het beschikt over een ruime lobby met receptie, liften, bar en een sfeervol restaurant met buitenterras.

De comfortabele, gerenoveerde kamers hebben een hoog plafond, zijn in klassieke stijl ingericht en voorzien van een badkamer met douche, wc en haardroger, airco, telefoon, radio, tv, gratis draadloos wifi, koffie- en theefaciliteiten, minibar en een kluisje. Enkele kamers beschikken tevens over een balkon.

NB Recent zijn de kamers op de 2e en 3e verdieping gerenoveerd en daardoor opgewaardeerd van standaard naar deluxe. Alleen op de 1e verdieping zijn nog standaard kamers (niet gerenoveerd).

Het Grand Hotel is middels een onderaardse gang verbonden met het naastgelegen kuur- en wellness centrum in Danubius Health Spa Resort. Vanaf uw hotelkamer wandelt u zo in badjas naar de kliniek of de wellness faciliteiten.

Danubius Health Spa Resort Grand Hotel

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Dit hotel heeft 267 kamers en beschikt over een lobby met receptie, liften, bar, restaurant en een buiten zwembad.

De comfortabele, gerenoveerde kamers zijn modern ingericht en voorzien van een badkamer met een inloopdouche, wc en haardroger, airco, telefoon, gratis wifi, tv, minibar, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en een balkon.

De kamers hebben of uitzicht op de Donau en de Pest zijde van de stad of op het Margaretha park en de Boeda zijde.

De kuurkliniek, de thermale baden, het saunalandschap en de uitgebreide fitness studio bevinden zich in dit hotel.

Danubius Health Spa Resort Margitsziget Boedapest

Klik op afbeelding voor meer foto’s

In het Danubius Spa Health Resort hotel bevindt zich de moderne, interne kuurkliniek waar alle kuurbehandelingen worden gegeven, zoals modderpakkingen, hydrotherapie, medische massage, fysiotherapie, elektrotherapie en zelfs drink kuren.

Bovendien bevinden zich hier 2 thermale bassins (36 °C), een binnen zwembad met gemengd water (28 °C) en een buitenbad (zomer). Verder kunt u gebruik maken van een Kneipp-bassin, whirlpool, sauna’s, stoombad, aroma kamer, de fitnessruimte, solarium en het zonneterras.

Als Fontana gast kunt u onbeperkt gratis gebruik maken van al deze faciliteiten gedurende uw verblijf. Bovendien kunt u gratis deelnemen aan groepsactivitetien, zoals aqua jogging, aerobics, steps en yoga.

Danubius Health Spa Resort Margitsziget

Fotogalerij Danubius Health Spa Resort kuurkliniek: klik voor meer foto’s

Kuurprogramma's

U heeft de keuze uit de volgende kuurprogramma’s voor spier- en gewrichtsklachten:

  • reuma programma (ontstekingsreuma, wekedelenreuma, slijtagereuma en osteoporose) ter vermindering van kenmerkende klachten als pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en vermoeidheid. 
  • rugprogramma ter vermindering van rugpijn en het soepeler en sterker maken van de rugspieren.
  • RSI programma (voor o.a. frozen shoulder, muisarm, tennisarm, peesontsteking en slijmbeursontsteking) ter vermindering van klachten als pijn, stijfheid, tintelingen, zwellingen en vermoeidheid.

Deze programma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek, waarbij ook gekeken wordt naar mogelijke contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Op basis hiervan wordt een behandelplan op maat samengesteld met 20 of 30 individuele behandelingen (o.m. fysiotherapie, pakkingen, hydrotherapie, massages en elektrotherapie). Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek.

Naast uw kuurprogramma kunt u geheel gratis deelnemen aan diverse groepsactiviteiten die door het kuuroord worden georganiseerd, zoals aquagym, Pilates, yoga, spinning e.d.

Dit is een heerlijk ontspannend programma dat ook geschikt is bij stress gerelateerde klachten.

U begint met een medisch onderzoek op grond waarvan de arts een behandelprogramma op maat samenstelt met 20 of 30 individuele behandelingen (o.a. pakkingen, hydrotherapie, ontspannende massages, zoutgrot en elektrotherapie).

Naast uw kuurprogramma kunt u tevens geheel gratis deelnemen aan diverse groepsactiviteiten, die door het kuuroord worden georganiseerd, zoals aquagym, Pilates, yoga, spinning etc.

Prijzen zomer groepsreis

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

 

Fontana begeleiding

Gedurende deze groepsreis is ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding aanwezig voor advies en ondersteuning van onze kuurgasten.

De hostess haalt de kuurgasten van de luchthaven op, voorziet hen van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staat hen gedurende het verblijf met raad en daad bij en helpt -indien nodig- met vertalen.

Excursies

Tijdens deze groepsreis zullen er diverse schitterende excursies worden georganiseerd, waarbij u een aantal bijzondere hoogpunten van Boedapest en omgeving zal bezichtigen.

Deze excursies zijn facultatief. Doorgang is afhankelijk van het aantal deelnemers en de weersomstandigheden.

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kuurreis:

03 808 4480      
info@gezondheidsvakanties.be

Individuele kuurreizen Boedapest

Naast deze zomer groepsreis verzorgen we tevens het gehele jaar door kuurreizen op individuele basis naar deze bestemming.

Voor meer informatie, klik hier >> 

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.