Paas groepsreis Baile Govora (Roemenië)

vertrekdatum: 14 april 2017

Met de Pasen organiseren we een 14-daagse groepsreis (met Nederlandstalige Fontana begeleiding) naar Baile Govora (oftewel Bad Govora), een gerenommeerd kuuroord in een schitterende ‘fin de siècle’ stijl op zo’n 200 km ten noordwesten van de Roemeense hoofdstad Boekarest.

Landschappelijke schoonheid en oude tradities

Dit pittoreske plaatsje (3147 inwoners) ligt op 360 m hoogte in een prachtig heuvellandschap met uitgestrekte beuken-, eiken- en pijnboom bossen. In de nabije omgeving zijn meerdere bezienswaardige oude kloosters, pittoreske plaatsjes, nationale parken, heilzame zoutwater meertjes en zoutgrotten. Bovendien zult u kennis maken met bijzondere, stokoude volkstradities. Tradities die u zullen ontroeren en verwonderen en die uw verblijf tijdens de paasdagen tot een bijzondere belevenis zullen maken.

Erkend balneologisch- en klimatologisch kuuroord

Het woord ‘Govora’ stamt uit de oude Dacische taal en betekent ‘vallei met vele bronnen’. Er ontspringen hier twee soorten mineraalrijk water: Eén soort wordt alleen gebruikt voor externe behandelingen (hydrotherapie) en is rijk aan zwavel, natrium, jodium, broom en chloor. De ander wordt alleen voor drinkkuren gebruikt, is rijk aan magnesium en calcium en bevat weinig zwavel.

Daarnaast zorgt de zuivere lucht, die rijk aan negatieve ionen is, ervoor dat deze bestemming ideaal is voor mensen met luchtwegproblemen. Niet voor niets werd Baile Govora al in 1910 een officieel erkend balneologisch- en klimatologisch kuuroord.

Kuurprogramma’s

 • Health Booster – voor meer vitaliteit en om lekker te ontspannen
 • Health Check plus – een APK voor uw gezondheid
 • Respiro Booster – een opknapbeurt voor de luchtwegen
 • Aslan therapie – anti-aging therapie (aanvullend)

De reis

Vertrekdatum: 14 april 2017

Minimum aantal deelnemers: 15

U vliegt vanaf Bussel (individueel) of met de KLM (met de groep) vanaf Schiphol in ca. 2,5 uur naar Boekarest. Hier wordt u opgewacht door de Fontana hostess en vervolgens naar Baile Govora (in ca. 3 uur) vervoerd.

Weersverwachting Băile Govora

Currently
Currently
Currently
Currently
Currently

Hotel & kuurkliniek

Het imposante, in Art Nouveau stijl gebouwde hotel Palace stamt uit 1914 en was destijds het eerste Roemeense hotel met een interne kuurkliniek. Ter ere van z’n 100-jarig bestaan in 2014 werd dit hotel geheel gerenoveerd, waardoor het nu niet alleen één van de oudste, maar ook één van de mooiste kuurhotels in Roemenië is.

Het is bovendien bijzonder fraai gelegen in een prachtig park met vele oude bomen, waterpartijen en wandelpaden op slechts enkele minuten lopen van het plaatsje Baile Govora.

Hotel Palace telt 5 verdiepingen met in totaal 132 ruime, stijlvol ingerichte kamers met badkamer met ligbad/douche, haardroger, tv, gratis wifi en een minibar. Een aantal kamers beschikken tevens over een balkon. Bijzonder is dat het hotel exact 365 ramen heeft, waardoor iedere kamer minimaal 1 uur per dag direct zonlicht heeft.

Het restaurant met z’n met ornamenten versierde hoge plafonds, meerdere eetzalen en buitenterras is een absoluut plaatje om te zien. Tevens beschikt dit hotel over een bar en een geheel nieuw wellness gedeelte met diverse ontspannende faciliteiten.

Videoimpressie hotel Palace:

Fotogalerij Hotel Palace: klik voor meer foto’s

Balneo Spa

Dit is de kuurkliniek waar alle behandelingen worden gegeven. Het heeft meerdere behandelcabines voor o.m. massages, elektrotherapie en inhalaties en o.m. een tweetal therapiebassins met mineraalrijk water.

Wellness Spa

In dit aparte, geheel nieuwe wellness gedeelte bevinden zich een bassin met massagestralen en een jacuzzi, een Kneipp bassin, sauna, stoombad, hamam, ijsfontein, relaxruimte en fitness. Fontana gasten kunnen onbeperkt gratis gebruik maken van deze wellness faciliteiten.

Alle kuurprogramma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek op basis waarvan uw behandelplan wordt samengesteld. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek.

Fotogalerij Balneo Spa: klik voor meer foto’s

Kuurprogramma's

De Health Booster geeft niet alleen uw gezondheid letterlijk een fikse boost, maar werkt tevens heerlijk ontspannend.

Dit programma staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek.

Per kuurdag krijgt u:

 • massage (20 min)
 • magnetotherapie
 • pulverisaties
 • ademhalingsoefeningen (in groepsverband)

De Health Check plus is een speciaal samengesteld preventief gezondheidsprogramma. Ten eerste wordt uw huidige gezondheidstoestand nauwkeurig in kaart gebracht middels een uitgebreid cardiovasculair onderzoek, dat bestaat uit een ECG, ultrasound van de halsslagaders, pulsoximetrie en een 24-uurs Holter ECG observatie

Daarnaast krijgt u ook iedere kuurdag een massage (20 min) en door de arts voorgeschreven bewegingsoefeningen onder leiding van een therapeut. Optioneel is het tevens mogelijk om een speciaal cardio dieet te volgen. Aan het eind krijgt u een onderzoeksrapport plus adviezen voor thuis mee.

De Respiro Booster geeft de luchtwegen een opknapbeurt en is geschikt voor zowel rokers, als bij astma, bronchitis of luchtweg allergieën.

Het reinigt de luchtwegen en verwijdt de bronchiën, zodat u weer makkelijker en beter zal kunnen ademhalen. Dit programma staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek.

Per kuurdag krijgt u:

 • een massage (20 min)
 • inhalaties of pulverisaties,
 • elektrotherapie
 • ademhalingsoefeningen (in groepsverband)

Aanvullend kunt u Aslan therapie bijboeken. Een anti-aging therapie dat helpt om u fitter en vitaler te voelen. Het wordt vooral toegepast bij ouderdomsklachten, bloedcirculatie problemen, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, hart- en vaatziekten, metabolische en endocrine aandoeningen en ter verbetering van de algehele conditie.

Deze Aslan therapie bestaat uit een dagelijkse injectie met het preparaat Gerovital.

U begint met een medisch onderzoek, dat een ECG en een bloed- en urine onderzoek omvat. Daarnaast krijgt u gedurende 9 dagen iedere dag een injectie. 

Overzicht prijzen groepsreis Baile Govora

Korting voor leden van Bond Moyson, De Voorzorg of Socialistische Mutualiteit Brabant:
• € 50 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 500
• € 100 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1000
• € 150 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1500
• € 200 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 2000

Prijs 14-daagse Health Booster reis v.a. € 1119 p.p.

Prijs 14-daagse Health Check plus reis v.a. € 1150 p.p.

Prijs 14-daagse Respiro Booster reis v.a. € 1119 p.p.

Boek uw kuurreis

Inbegrepen: retourvlucht, groepstransfers, verblijf 13 nachten in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension (bij Health Booster- en Respiro Booster) of volpension (bij Health Check plus), gezondheidsprogramma met 7 kuurdagen en Nederlandstalige Fontana begeleiding.

Niet inbegrepen: toeslag 2-persoonskamer voor alleen gebruik € 180, bagagetoeslag Flying Blue leden € 30, bagagetoeslag niet-Flying Blue leden € 50, reserveringskosten, €25 per factuur en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur.

NB er kunnen vlucht- of individuele transfertoeslagen van toepassing zijn.

Nederlandstalige Fontana reisbegeleiding

Tijdens deze groepsreis is ervaren Nederlandstalige Fontana begeleiding aanwezig voor advies en ondersteuning van onze kuurgasten.

Onze hostess haalt u van de luchthaven op, voorziet u van alle relevante verblijfs- en kuurinformatie, staat u gedurende het verblijf met raad en daad bij en helpt -indien nodig- met vertalen. 

Excursies

Tijdens uw verblijf zullen er diverse schitterende excursies worden georganiseerd en zult u kennis kunnen maken met bijzondere Roemeense tradities met de Pasen.

Deelname aan excursies is facultatief. Doorgang is afhankelijk van het aantal deelnemers en de weersomstandigheden.

Reisvoorwaarden

Op deze groepsreis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze groepsreis en/of kuurprogramma’s:

03 808 4480      
info@gezondheidsvakanties.be

Andere gezondheidsvakanties naar Roemenië

Naast deze Paas groepsreis, organiseren we tevens in het voor- en najaar groepsreizen met meerdere vertrekdata naar een tweetal gerenommeerde kuuroorden aan de Roemeense Zwarte Zee kust.

Meer weten

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.