Health Spa Resort Boedapest (Hongarije)

Boedapest: dé kuur- en cultuurstad bij uitstek

De aan de veel bezongen Donau gelegen Hongaarse hoofdstad Boedapest is een indrukwekkende metropool met een bijzonder rijke historie, prachtige architectuur, bruisend cultureel leven, alsook vele restaurants, café’s en traditionele konditoreien.

Bovendien staat Boedapest bekend om z’n weldadige thermale bronnen en oude kuurtraditie, waardoor het dé ideale bestemming is als u een gezondheidsvakantie wilt combineren met een stedentrip.

Reisinformatie

Per vliegtuig

Er vertrekken dagelijks meerdere directe vluchten vanaf Brussel of Schiphol naar Boedapest. Wij informeren u graag over de diverse vluchtmogelijkheden.

Per auto

U kunt ook per eigen vervoer reizen naar Boedapest. Parkeren op de buiten parkeerplaats kost € 9 p.d. Ook kunt u uw auto parkeren in een overdekte parkeergarage voor € 26 p.d.

Corona maatregelen

Reizen naar Hongarije worden op dit moment afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reizen naar Boedapest

Boedapest’s grootste stadspark

Midden in de Donau – ingeklemd tussen de stadsdelen Boeda en Pest – ligt het Margaretha eiland, het grootste stadspark van Boedapest en een oase van rust in deze bruisende metropool.

Het is een heerlijke plek om te wandelen langs de vele oude bomen,  mooie siertuinen, groene weides en waterpartijen of om te joggen over de speciaal aangelegde joggingpaden langs de oevers van de Donau. Ook bevinden zich hier o.a. een middeleeuwse kloosterruïne met het graf van de heilige Margaretha, een stokoud kerkje in Romaanse stijl, een watertoren, openluchttheater en wedstrijdbaden. 

Kuuroord Margitsziget

Op het eiland ontspringen meerdere thermale bronnen met weldadig water, rijk aan calcium, kalium, natrium, magnesium en zwavel. Dit water vormt de basis voor de balneologische behandelingen (voor spieren en gewrichten of ter ontspanning) in het sinds de 19e eeuw op deze locatie gevestigde kuuroord

Dit kuuroord bestaat uit 2 onderling verbonden hotels: het statige 19e eeuwse Danubius Grand Hotel en het moderne Danubius Health Spa Resort Hotel (Thermal Hotel).

Locatie

Hotels en kuurkliniek

Dit stijlvolle 4* superior hotel is gebouwd in neo-renaissance stijl en werd geopend in 1873. In die tijd was het één van de meest luxueuze kuurhotels in Europa. Het Grand Hotel heeft in de loop der tijd altijd zijn grandeur van weleer weten te behouden.

kuurreis_Boedapest

Fotogalerij Grand Hotel: klik voor meer foto’s

Het hotel beschikt over een ruime lobby, een bar met zitjes en een groot, sfeervol restaurant met een buitenterras dat gedurende de zomermaanden geopend is.

De comfortabele kamers hebben een hoog plafond, zijn in klassieke stijl ingericht en voorzien van bad met douche, wc, haardroger, airco, telefoon, gratis draadloos internet, tv, minibar, koffie- en thee faciliteiten, kluisje en soms een balkon.

Het Grand Hotel is middels een gang verbonden met het kuurcentrum en het Danubius Health Spa Resort (Thermal Hotel). U kunt zo vanaf uw hotelkamer in badjas naar de kliniek en de fitness studio lopen.

Het Danubius Health Spa Resort ligt pal naast het Grand Hotel en is met deze verbonden middels een ondergrondse gang. Zowel de kuurkliniek, alsmede de thermale baden, het saunalandschap en de uitgebreide fitness studio bevinden zich in dit hotel.

kuurreis_Boedapest

Fotogalerij Danubius Health Spa Resort: klik voor meer foto’s

Dit hotel heeft 267 kamers en beschikt over een receptie, liften, een ruime lobby met fauteuils, een bar, een restaurant en een buiten zwembad.

De comfortabele standaard kamers (18 m2) zijn voorzien van bad met douche, haardroger, airco, telefoon, gratis wifi, satelliet-tv, minibar, koffie- en thee faciliteiten, kluisje en een balkon.

De recent gerenoveerde premium kamers (18 m2) zijn modern en trendy ingericht en zijn voorzien van een badkamer met een inloopdouche, haardroger, airco, telefoon, gratis wifi, satelliet-tv, minibar, koffie- en thee faciliteiten, kluisje en een balkon.

Het hotel beschikt tevens over 2 aangepaste kamers voor mindervaliden.

De kamers hebben of uitzicht op de Donau en de Pest zijde van de stad of op het Margareta park en de Boeda zijde.

NB Tussen 9 januari en 30 april 2017 worden er renovatie werkzaamheden uitgevoerd.

In het Danubius Spa Health Resort hotel bevindt zich de moderne, interne kuurkliniek waar alle kuurbehandelingen worden gegeven, zoals modderpakkingen, thermale baden, medische massage, fysiotherapie, elektrotherapie en zelfs drink kuren.

Bovendien beschikt de kliniek over 2 thermale bassins (36 °C), een binnen zwembad met gemengd water (28 °C) en een buitenbad (zomer). Verder kunt u gebruik maken van een Kneipp-bassin, whirlpool, sauna’s, stoombad, aroma kamer, de fitnessruimte en het zonneterras. Fontana gasten kunnen onbeperkt gratis gebruik maken van al deze faciliteiten gedurende hun verblijf. Tevens kunt u gratis deelnemen aan diverse groepsactiviteiten, zoals aqua jogging, aerobics, spinning, yoga etc.

kuurreis_boedapest

Fotogalerij Danubius Health Spa Resort kuurkliniek

Kuurprogramma's

Kies uit de volgende kuurprogramma’s voor spier- en gewrichtsklachten:

 • reuma – kuur voor ontstekings-, wekedelen- en slijtagereuma
 • rugklachten – kuur voor aspecifieke rugklachten
 • RSI – kuur voor o.m. muisarm, tennisarm en frozen shoulder

Deze programma’s staan onder controle van een arts en beginnen met een medisch onderzoek. Op basis hiervan wordt voor u een behandelplan op maat samengesteld. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek om uw progressie te bespreken.

U krijgt alleen individuele behandelingen die, afhankelijk van het behandelplan, bestaan uit een combinatie van fysiotherapie, massages, pakkingen, elektrotherapie, hydrotherapie en zuurstofinhalaties.

Bij alle drie de programma’s kunt u kiezen uit de volgende kuurvarianten:

 • traditioneel balneo plus programma met 10 behandelingen per week (voor 1 of meer weken te volgen)
 • compleet medical spa programma met 30 behandelingen gedurende 2 weken
 • super saver spa programma met 45 behandelingen gedurende 3 weken.

Dit programma werkt ontspannend en helpt om weer in balans te komen. Het staat onder controle van een arts en begint met een medisch onderzoek op basis waarvan een behandelplan op maat wordt samengesteld. Aan het eind volgt een afsluitend onderzoek om uw progressie te bespreken.

U kunt kiezen uit een tweetal kuurvarianten:

 • traditioneel anti-stress programma met 6 behandelingen (een combinatie va fysiotherapie, massages, elektro- en hydrotherapie, pakkingen en zuurstofinhalaties) per week.
 • klassiek anti-stress programma met per week: 1x hotstone massage (50 min), 1x aromamassage (20 min), 1x aromabad (20 min), 1x scalp- en gezichtsmassage (15 min) en 2x zoutgrot (45 min).

Prijzenoverzicht

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Prijzen 202015 mei - 24 jun
2 sep - 31 okt
24 jun - 16 jul
28 jul - 2 sep
gedeelde 2-psk2-psk voor alleen gebruikgedeelde 2-psk2-psk voor alleen gebruik
1-weeks arrangement met 6 behandelingen€ 766€ 1046€ 724€ 976
1-weeks ''klassieke anti-stress'' arrangement€ 775€ 1055€ 733€ 985
1-weeks arrangement met 10 behandelingen€ 811€ 1091€ 769€ 976
2-weeks arrangement met 20 behandelingen€ 1552€ 2070€ 1468€ 1944
2-weeks arrangement met 30 behandelingen€ 1652€ 2170€ 1568€ 2044
3-weeks arrangement met 45 behandelingen€ 2373€ 3150€ 2247€ 2961
verlengingsnacht met halfpension€ 88€ 128€ 82€ 118

Prijzen per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer o.b.v. halfpension. Dagelijks vertrek.

Korting voor leden van Bond Moyson, De Voorzorg of Socialistische Mutualiteit Brabant:
• € 50 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 500
• € 100 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1000
• € 150 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1500
• € 200 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 2000

Boek uw kuurreis

Vroegboekkorting:

 • € 30,- p.p. per week in 1-psk en € 22,50 p.p. per week in 2-psk voor alle arrangementen, behalve bij het ‘super saver spa’ arrangement
 • 5% van de prijs van het ‘super saver spa’ arrangement

Deze vroegboekkorting is van toepassing indien de reis minimaal 60 dagen voor vertrek wordt geboekt.

Boek uw kuurreis

Inbegrepen in de reissom zijn:

 • het verblijf met halfpension
 • het medisch onderzoek en de behandelingen conform beschrijving kuur
 • het gebruik van badlakens in de kuurkliniek en saunalandschap
 • het gebruik van een badjas
 • onbeperkt toegang tot het thermale- en saunalandschap
 • onbeperkt toegang tot de Premier Fitness Club
 • deelname aan aerobics, steps, yoga etc

Niet inbegrepen in de reissom zijn:

 • retourvlucht Boedapest
 • de transfer vliegveld – hotel vv € 90 per auto (shuttle bus € 25 pp )
 • reserveringskosten per factuur € 25 (bij vliegreis) of € 35 (bij reis met eigen vervoer)
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over deze kuurreis:

03 808 4480      
info@gezondheidsvakanties.be

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.