Bad Steben (Duitsland)

Gezondheidsvakanties in het Beierse Frankenwald

Het meer dan 175 jaar oude kuuroord (Staatsbad) Bad Steben ligt midden in het Frankenwald, een prachtig heuvelachtig gebied in Noord-Beieren, en is één van de Europese kuuroorden waar radontherapie wordt gegeven.

Eén van Duitsland’s mooiste kuurparken

Bad Steben’s idyllische kuurpark wordt als één van Duitsland’s mooiste beschouwd. Naast statige lanen, oude bomen, tuinen en muziekpaviljoenen, heeft het in het oog springende monumentale gebouwen, zoals het vroeg 19e eeuwse Klenzebau badhuis en het uit begin 20e eeuw stammende Kurhaus met zuilengalerij. Ook bevindt zich hier wellnesscentrum ‘Therme Bad Steben’ met allerlei ontspannende faciliteiten.

De omgeving verkennen

Liefhebbers van natuurschoon en sportieve buitenactiviteiten komen hier ruimschoots aan hun trekken. Zo zijn er meer dan 300 km aan wandelroutes, speciale mountainbike routes en een 26 km lange nordic walking parcours om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. Ook is het mogelijk om een e-bike te huren.

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de nabij gelegen barokstad Bamberg, in de Wagnerstad Bayreuth of in het hertogelijke Coburg. Ook de moeite van een bezoek waard is het nabijgelegen stad Hof.

Reisinformatie

U kan alleen per eigen vervoer naar Bad Steben reizen. Bad Steben ligt ongeveer 705 km van Brussel en is via de Duitse snelwegen gemakkelijk te bereiken.

Corona maatregelen

Reizen naar Duitsland worden op dit moment afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hotel en kuurkliniek Bad Steben

Dit sfeervolle hotelcomplex ligt direct aan het kuurpark en bestaat uit 2 onderling verbonden gedeeltes: een schattig 19e eeuws kasteeltje (Parkschlößchen) en een in 1985 gebouwd hotel (hoofdgebouw). Beide hotelgedeeltes delen de lobby met receptie en lounge zitjes, lift, bar en het restaurant met serre en buitenterras.

De in totaal 122 kamers beschikken over een badkamer met wc, bad of douche en föhn, tv, gratis wifi , radio, minibar en kluisje. Een aantal kamers beschikken tevens over een balkon.

De verzorging is op basis van halfpension met een uitgebreid ontbijt buffet en een 4-gangen diner (salade buffet als starter, soep, hoofdgerecht en dessert). Indien 4-gangen teveel is, kunt u tegen een geringe meerprijs deze verdelen over de lunch en het diner. 

Het hotel beschikt over een eigen kuur- en (uitgebreide) wellness afdeling. Gasten hebben onbeperkt toegang tot de wellness faciliteiten en kunnen tevens gratis deelnemen aan diverse door het hotel georganiseerde activiteiten als aquafitness, ontspanningsoefeningen en ruggymnastiek.

Parkeren is gedurende uw verblijf gratis.

Kuurreizen naar het Beierse kuuroord Bad Steben

Klik op afbeelding voor meer foto’s

 Het eigen wellnesscentrum (1200 m²) beschikt o.a. over een binnenbad (28ºC), aromatisch stoombad, Finse sauna, bio-sauna, kleur-licht sauna, relaxzone met waterbedden, Kneipp pool, fitness en een beauty afdeling (o.m. producten van Gertraud Gruber en Thalgo Cosmetics). Fontana gasten hebben onbeperkt gratis toegang tot de wellness faciliteiten. Tevens organiseert het hotel gratis groepsactiviteiten voor alle gasten, zoals aquafitness, ontspanningsoefeningen en ruggymnastiek.

Daarnaast beschikt men er over een interne medische kliniek met artsen en faciliteiten voor o.a. hydrotherapie, thermotherapie, medische massages, lichttherapie, zuurstoftherapie, elektrotherapie en anti-aging Aslan therapie.

Bad-Steben-Schwimmbad mit neuen Liegen

Klik op afbeelding voor meer foto’s

Gezondheidsprogramma's

In dit anti-stress programma staan ontspanning, welzijn en vergroting van de vitaliteit centraal. Het omvat per week:

 • 3 x moor/fango pakking voor toepassing op lichaamsdelen
 • 3 x rugmassage (20 minuten)
 • 3 x mineraalbad
 • 3 x voetreflex massage
 • 1 x aloë vera lichaamspeeling en pakking

Naast dit programma kan u ook gratis deelnemen aan het wekelijkse activiteitenprogramma (zoals aquafit, rug- en ontspanningstraining etc.), alsook onbeperkt gebruik maken van de sauna’s, stoombad, zwembad, fitness- en rustruimte.

Een programma voor spier- en gewrichtsklachten dat zich specifiek richt op vermindering van pijn, stijfheid en vermoeidheid. Het staat onder toezicht van een arts en is geschikt voor de behandeling van:

 • reumatische aandoeningen (o.a. reumatoïde artritis, Bechterew, artrose, fibromyalgie en osteoporose)
 • rugklachten* (aspecifieke lage rugpijn)

Naast een medisch aanvangsonderzoek met ECG en bloedonderzoek en een eindonderzoek, omvat het per week:

 • 5x radon/mineraalbad
 • 5x moorpakking
 • 3x massage (20 min)
 • 2x rugschool
 • dagelijks 2 glazen met radon water

Daarnaast kan u gratis deelnemen aan het wekelijkse activiteitenprogramma (aquafit, rug- en ontspanningstraining etc.), alsook onbeperkt gebruik maken van de sauna’s, stoombad, zwembad, fitness- en rustruimte.

Dit 2-weekse anti-aging programma ondersteunt de regeneratie van het lichaam om fysiek en geestelijk jong en vitaal te blijven.

Op basis van een uitgebreid medisch aanvangsonderzoek (incl. bloed- en urine onderzoek, body-massmeting, meten van het zuurstofgehalte in het bloed, ECG, longfunctietest, ultrasonografie van de buik en allergietest) stelt de arts een maatprogramma samen. Afhankelijk van hetgeen de arts voorschrijft, krijgt u bijvoorbeeld zuurstoftherapie, lichttherapie, hyaluron injecties, aquagym en oefeningen voor de wervelkolom.

Daarnaast krijgt u dagelijks een injectie met een preparaat van procaïne en vitamines (dat geheel op uw gezondheidssituatie is samengesteld), alsook een speciaal Aslan drankje.

Naast dit programma kan u gratis deelnemen aan het wekelijkse activiteitenprogramma alsook onbeperkt gebruik maken van de sauna’s, stoombad, zwembad, fitness- en rustruimte.

Prijzenoverzicht

Vanwege het dringende advies van overheidswege om tot 15 mei a.s. niet essentiële reizen te vermijden en de geldende covid-19 maatregelen op onze bestemmingen, hebben we besloten nog even te wachten met het publiceren van ons reisaanbod voor 2021. Echter, we streven ernaar dit medio april alsnog te doen.

Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief, dan krijgt u hierover automatisch bericht. Nog niet ingeschreven? Via deze link kunt u zich aanmelden.

Prijzen 20203 januari - 23 december
8-daags Stress Buster arrangement€ 983
8-daags Spieren & Gewrichten arrangement€ 1170
15-daags Healthy Aging arrangement € 2430
8-daagse begeleider zonder kuurprogramma€ 698
verlengingsnacht met halfpension € 99

Prijzen per persoon o.b.v. halfpension. Aankomst dagelijks.

Aanbieding: géén toeslag 1-persoonskamer!

Extra korting voor leden van Bond Moyson, De Voorzorg of Socialistische Mutualiteit Brabant:
• € 50 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 500
• € 100 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1000
• € 150 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 1500
• € 200 korting bij gezondheidsvakanties vanaf € 2000

Boek uw gezondheidsvakantie

Inbegrepen in de reissom zijn:

 • het verblijf
 • uitgebreid ontbijtbuffet en 4-gangen diner (salade buffet, soep, hoofdgerecht en dessert)
 • een fles mineraalwater op de kamer bij aankomst
 • de behandelingen conform beschrijving van het programma
 • deelname aan het activiteitenprogramma
 • het gebruik van een badjas
 • toegang tot de wellnessafdeling met binnenbad, sauna’s, stoombad en fitness

Niet inbegrepen in de reissom zijn:

 • het vervoer naar Bad Steben
 • de lokale kuurbelasting € 2,90 per nacht p.p. (ter plaatse te voldoen)
 • toeslag € 3 p.p.p.d. voor omzetten 4-gangen diner naar 2-gangen lunch en 2-gangen diner
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • boekingskosten € 35 per factuur
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van Fontana van toepassing.

Fontana is lid van de ANVR en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Tevens is Fontana een officieel erkende IATA-reisorganisatie.

Voor meer informatie over een gezondheidsvakantie in Bad Steben:

03 808 4480      
info@gezondheidsvakanties.be

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.