Artritis psoriatica kuur

Artritis psoriatica is een vorm van ontstekingsreuma die voorkomt bij mensen met de huidziekte psoriasis. Deze aandoening veroorzaakt dan ook niet alleen huidproblemen (rode, schilferige huidplekken, pijn en jeuk), maar ook gewrichtsklachten (pijn, zwellingen en stijfheid). Andere symptomen zijn vermoeidheid en lusteloosheid.

Gecombineerd kuurprogramma

Voor de behandeling van artritis psoriatica wordt derhalve in gespecialiseerde kuuroorden een gecombineerd kuurprogramma toegepast, dat zich zowel richt op de behandeling van de reumatische gewrichtsontstekingen, alsmede op de behandeling van de psoriasis kenmerkende klachten.

De artritis psoriatica kuur staat altijd onder controle van een arts en begint en eindigt met een medisch onderzoek. Op basis van het aanvangsonderzoek wordt voor u een behandelprogramma op maat samengesteld.

De op de ontstekingsreuma gerichte behandelingen omvatten o.a. fysiotherapie, hydrotherapie en elektrotherapie. De op de psoriasis gerichte behandelingen bestaan o.m. uit lichttherapie, lasertherapie en ontspanningsoefeningen. Ook is het mogelijk op bepaalde bestemmingen een speciaal dieet te volgen, dat de leverfunctie, darmflora en nierfunctie stimuleert.

Gebruik van aanwezige natuurlijke middelen

De op de voor artritis psoriatica behandeling geschikte bestemmingen beschikken over natuurlijke therapeutische middelen, zoals zonlicht, zwavelhoudend thermaal water of zoutwater en zwavelhoudende, mineraalrijke modder.

Artritis psoriatica kuurreizen

 • Groepsreis Banja Vrucica (Bosnië)

  Groepsreis Banja Vrucica (Bosnië)

  15-daagse groepsreis naar Banja Vrucica voor vermindering van spier- en gewrichtsklachten of cardiovasculaire gezondheidsklachten

 • groepsreizen Igalo (Montenegro)

  groepsreizen Igalo (Montenegro)

  voorjaars-, zomer- en najaarsgroepsreizen voor reuma, rugklachten, revalidatie na gewrichtsoperatie, luchtweg problemen, cardiovasculaire klachten, afslanken, health booster en ontstressen

 • groepsreis Boedapest (Hongarije)

  groepsreis Boedapest (Hongarije)

  Een bijzondere 13-daagse zomer groepsreis: een gezondheidsvakantie (voor spier- en gewrichtsklachten of om lekker te ontspannen) en stedentrip ineen

 • Bad Steben (Duitsland)

  Bad Steben (Duitsland)

  Individuele kuurreizen voor Health Booster en Health Check programma’s in het schitterende Beierse Frankenwald

© Reisorganisatie Fontana 2020 - Niets van deze website mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fontana.